Forumet - 3 världskriget

3 världskriget

2704 0 21

Smilen:
Sverige kommer inte bli indraget i kriget dock. 

indirekt så blir vi nog det eftersom ett världskrig kommer påverka ekonomi samt kommer skapa mer flyktingkaos och svält så Sverige kommer nog bli drabbat på ett eller annat sätt nu säger jag inte att flyktingar är dåligt är absolut inte rasist men eftersom vi knappt kan hantera mängden av flyktingar nu så kommer det inte bli lättare om det kommer dubbelt så många

Spana också in:

Problemet är att man med världskrig tror att det kommer se ut som det gjorde under första och andra, alltså innefatta flera erkända stater mot varandra på flera kontinenter. Finns lite som talar för att krig faktiskt någonsin kommer se ut så igen. 

Istället bör man definiera världskrig som krig på en global nivå med stort användande av våld och med flera inblandade parter. Och utifrån den definitionen så är vi redan idag i allra högsta grad inne i ett tredje världskrig, det vill säga kriget mot terrorism. Vilket inte minst konkretiseras med den senaste tidens bombdåd mot Europa och Turkiet.
Det går ju att hävda att något som det abstrakta "kriget mot terrorismen" är ett världskrig då man ju för krig mot en globalt spridd taktik, där vad som är terrorism eller bara motstånd dessutom har en politisk dimension. Men ett regelrätt världskrig i traditionell mening är svårt att uttala sig om, kanske kan man tänka sig en tid av oroligheter och krig kring vår planets i många fall klart ändliga resurser - jag vet inte. Det blir bara spekulationer och överlag skall man nog vara försiktig med sväva iväg till såna profetior.