Aviseringar
Rensa alla

3km teknik


Ämnesstartare

Ska springa ett 3km lopp i skolan på tisdag. Jag har inga större förhoppningar, men då alla jag kommer möta suger hoppas jag att jag iaf pallar att komma i topp-5. Jag har inte tränat på ett tag pga av en massa saker, men min grundkondition är ganska najs och jag springer med långa steg som inte tar särskilt mke energi.                     Jag fattar att jag inte kan förbättra konditionen på såhär kort tid, men jag vill gärna ha tips på vad jag ska tänka  för att palla så mke som möjligt, typ teknik. 


   
Citera

3km är rätt kort så tror att tekniken är: spring


   
SvaraCitera

det är effektivast att träna intervaller när det gäller kondition, som jag har förstått det. speciellt uppförsbackar är en bra utmaning, men för att resultatet verkligen ska lysa igenom kommer det ta längre tid (det är därför du inte kommer att märka någon eNORM skillnad på 4-5 dagar som kanske är underförstått). för att det ska bli så uthärdligt och smidigt som möjligt på tisdag kan du tänka på att springa lite framåtlutad, andas långsamt om möjligt och gärna sträcka på dig för att maximera prestationen.


   
SvaraCitera
Hando

Se till att vara uppvärmd innan, spring inte som en jude genom Auschwitz i början för att styla.
Spring snabbt, men inte 100%. Lite svårt att förklara, men du förstår säkert vad jag menar.
Spara energi till slutspurten, då kan du nog springa förbi många uttröttade. Blink
Och juste; andas som fan för att få tillräckligt med syre.


   
SvaraCitera

Vad kul, på tisdag så går jag ut ettan ^^


   
SvaraCitera

Spring inte med full kraft förens dem sista 500 metrarna. På så sätt sparar du på energin och du kan lätt springa om alla trötta sprintare.


   
SvaraCitera

Öppna upp snabbt som fan och se till att de andra hamnar långt bakom dig. När du vet med dig om att ingen ser dig så genar du bara och fortsätter sedan i vanlig takt.
Börja redan idag med å skryta om hur bra kondition du har och hur ofta du brukar springa för att göra det hela mer trovärdigt.


   
SvaraCitera

spring 3 km under helgen o känn efter, ta även tid med mobilen osv, 3km borde inte ta mer än ca 20 minuter att springa (obs kan inte mkt om hur lång tid saker tar)


   
SvaraCitera