Forumet - Trim på dt50r -07

Trim på dt50r -07

1606 0 33
Behöver hjälp med en sak.

jag vill trimma min moppe men, vad kan man göra lättast.

göra ngt som man sedan kan sätta tillbaka, alltså inte borra eller såga.

Tänkte krök men den måste man såga, är kröken pluggen på dt eller?

Finns det något man kan göra vid luftfiltret?

Spana också in:

På en soppas nu moped så är motorn även strypt men en varvtalsbegränsad CDI box. Du behöver en ostrypt till att börja med.

Att dra pluggen i ett rör kan vara allt från enkelt till riktigt svårt. I vissa fall så är mopeden utrustade med en såkallad "Blindtarm" istället för en plugg. Det funkar ungefär på samma sätt.

Om man vill ha lite bättre drag i mopeden utan att trimma märkbart är att byta reedventilen till en värre anternativt böja ut de begränsningarna som finns. Att byta till ett sportluftfilter ger ingen direkt effekt sålänge det inte sitter strypningar i luftburken. Dock får du ett mer aggresivt och dovare ljud med ett sportluftfilter. Nackdelarna med ett sådant är att du måste vara mer vaksam för att det inte skall komma in vatten eller annat skräp.

När man trimmar måste man tänka på kylningen också. Ett sätt för att få en effektivare kylning är att ha i en droppe YES diskmedel i kylarvattnet för att sänka viskositeten på vattnet.

Glöm inte heller att byta munstycke i förgasaren och att byta till ett kallare tändstift.

Lycka till nu, tänk på att farbror blå inte är lika farsinerad av din trimmade moped som du [smile]
dazed_and_confused:

Definitivt, vad gjorde jag i kväll för att roa mig i denna möjligheternas stad liksom? jo jag hängde vid donken, gjorde lite B&E vid en övergiven militärbarack och kasta en jävla bänk i sjön. Typ som värst Las Vegas ju. [confused][blush]


Konstruktivt värre. I vilken stad ligger ditt framtida hem?