Forumet - Tristan & Isolde

Tristan & Isolde

1656 0 18
Hej! Har någon läst "Tristan och Isolde" av Joseph Bédier?
Vad tyckte ni om boken? Hur tycker ni att de förälskade upplever sin situation? På vilket sätt uppför de sig och varför? Hur reagerar de inför varandra? Hur beter de sig vid hot?

Har någon lust att diskutera boken med mig? :)
Det här är inte ens någon läxa! Vi ska diskutera boken på lektionen nästa vecka, och jag tänkte ut några punkter som vore intressanta att ta upp. Har fört mina egna anteckningar men är också intresserad av att veta hur andra tänker. T ex om det finns något som jag har missat.

Döm inte utan att veta hur saker och ting ligger till! -.-

Spana också in:

Åtta:

Diskutera gärna boken, men som några medlemmar sagt så är vi inte här för att göra någon annans läxa. Generella diskussioner är dock självklart tillåtna och uppmuntras därtill.


Det är just generella diskussioner som jag är ute efter. Vill absolut inte att någon ska göra min "läxa" (det räknas inte som en läxa dock!).
För att föra konversationen vidare, är det uppenbart att de försöker vara hemlighetsfulla med sin relation. Men som det står i boken kan "kärlek inte döljas" och de blir så småningom upptäckta och döms till döden. Jag upplever det som att Tristan är redo att offra sitt eget liv för Isoldes skull, bara de inte skadar henne. Vad tror ni?

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Och så fort ni inser att ni haft fel, orkar ni inte bry er längre. Så typiskt att folk är snabba att döma (ni som skrev "Gör ditt eget skolarbete.....................") utan att som sagt, göra någon nytta.
Har ni läst boken över huvud taget? Tror knappast det.
Aja, överlåter konversationen till de som faktiskt vill lägga ner tid på att diskutera.
mariel:

Och så fort ni inser att ni haft fel, orkar ni inte bry er längre. Så typiskt att folk är snabba att döma (ni som skrev "Gör ditt eget skolarbete.....................") utan att som sagt, göra någon nytta.


Vem fan har sagt att vi har fel, det är ju skolarbete även om du inte fått det i läxa. Idiot.
Supply and Demand:

Vem fan har sagt att vi har fel, det är ju skolarbete även om du inte fått det i läxa. Idiot.


Varför skrev du "läxa" före i så fall? Skolarbete kan jag försäkra dig om att det inte är heller. Då hade vår lärare säkerligen lagt upp det under rubriken "arbeten/inlämningsarbeten". Och snälla, vårda ditt språk. Det är oerhört moget att skriva "idiot", inte. Har inte lust att diskutera ingenting med dig längre. Ciao.
Tristan och Isolde, utspelar sig på medeltiden. Konung Mark är farbror till Tristan. Isolde är bortlovad till mot sin vilja till konung Mark. Tristan är skickad över havet för att hämta Isolde till konung Mark. Isoldes mor har skickat med en piga som har med en kärleksdryck som är menad till Mark och Isolde, så Isolde skulle få ett lyckligt liv Men under båtfärden dricker Tristan och Isolde ovetande av kärleksdrycken, och blir förälskade. Isolde gifter sig ändå med konung Mark men försöker så ofta som möjligt träffa Tristan. Tristan gifter sig till och med en annan vacker kvinna, med namnet Isolde. Men det hela slutar med att de båda dör av olycka, och saknad efter varandra.
mariel:

Kan lika gärna diskutera den med någon klasskamrat i stället.


Supply and Demand:

Gör ditt eget skolarbete............................................


mariel:

Jag upplever det som att Tristan är redo att offra sitt eget liv för Isoldes skull, bara de inte skadar henne. Vad tror ni?


Står inte direkt något om det.
Men jag kan tänka mig det, medeltidsballadspussies galore.

mariel:

Är nyfiken på att se filmen :)


Shit, den var så sjukt dålig.