Forumet - Tro på Gud och Tro på Bibeln är OLIKA saker! [mad]

Tro på Gud och Tro på Bibeln är OLIKA saker! [mad]

3168 0 111
Jag tror på Gud, när jag säger det till någon så får jag oftast en kommentar i stil med "böööö så du tror lixom att en trolkarl skapade jorden på tio dar lixom och trolla fram ormar sen asså???".

Nej det gör jag inte, jag tror på Gud.

Bibeln är skriven av människor, och består av sagor och seder påhittade av människor och inte av Gud.

Att tro att universum skapades som det beskrevs i Bibeln var okej för kanske några tiotal år sedan, men i dagsläget är det bara korkat. Ungefär som evolutionsteorin och big bang kommer behandlas om några år.


Så jag hoppas ni förstår nu att man kan tro på Gud utan att tro på en bok. Bajs! [mad]

Spana också in:

Fast då är ju frågan, vad tror du om gud då? Tror du att han är som i bibeln, eller som prästerna beskriver honom?

Varifrån har du fått din gudsbild, är väl min fråga. För visst, det finns alltid andra alternativ än kristendomen. Men i många av dem finns t ex flera gudar. I många afrikanska kulturer finns tanken att skaparguden är passiv och inte fyller någon funktion längre, och därför dykar man förfäderna istället.
McLuver:

Så jag hoppas ni förstår nu att man kan tro på Gud utan att tro på en bok


Nej - jag förstår inte koppolingen. Om du vore Gud skulle du då inte kommunicera genom en bok? Hur annars upplysa människor i alla generationer över hela jorden. Jag tycker det verkar logiskt och smart faktiskt.
Lanina:

Men i många av dem finns t ex flera gudar. I många afrikanska kulturer finns tanken att skaparguden är passiv och inte fyller någon funktion längre, och därför dykar man förfäderna istället.


Varför lägga gud under ett fack ? Tycker inte man ska låta varje individ bestämma hur sin gud ser ut, för vad säger att alla människor ska tro på samma gud eller att denne måste kommit från någon bok eller gammal ritual?
dinga:

Tycker inte man ska låta varje individ bestämma hur sin gud ser ut, för vad säger att alla människor ska tro på samma gud eller att denne måste kommit från någon bok eller gammal ritual?


Självklart får man utforma sin gud hur man vill, men då borde man också kunna beskriva denne. Har den fortfarande möjlighet att utföra "mirakel" i vår värld, har den en motsats (djävulen), får man träffa guden när man dör och har den skapat precis allt eller satt igång fenomenet evolution?
dinga:

Tycker inte man ska låta varje individ bestämma hur sin gud ser ut, för vad säger att alla människor ska tro på samma gud eller att denne måste kommit från någon bok eller gammal ritual?


Självklart, men då ska man gärna kunna beskriva det lite mer än att det INTE är något. Som i INTE exakt som i bibeln.