Forumet - Trodde ni på tomten?

Trodde ni på tomten?

1799 1 41

Nej, det gick aldrig riktigt att lura mig. Jag brukade kalla min morfar för "jejja" av någon anledning när jag var väldigt liten. När jag var 1-2 år och han kom utklädd till tomten kallade jag honom "jejja" då också. "Tomten" sa alla till mig, men jag fortsatte med "jejja".

Spana också in:


Aldrig i livet: Nej
Vet att jag var skiträdd för gubben i mask när jag var liten. Gömde mig i soffan med en kudde som skydd och har för mig att jag gömde mig i badkaret nån gång.
Men tror det mer var förklädnaden eller nåt som skrämde mig, jag var nog alldeles för liten för att fatta vad "tomten" var för nåt.
Sen hade jag två äldre bröder som precis kommit förbi tomtestadiet, så dom talade nog om för mig hur det låg till innan jag hann komma underfund med vad sjutton en tomte var egentligen.

Typ som att jag alltid visste att Darth Vader var Lukes pappa, fast jag knappt visste vad Star Wars var.

Jag blev tidigt misstänksam. jag minns inte exakt när jag förstod att den var utklädd, men en jul när jag fortfarande var ganska liten - och jag måste varit ganska liten eftersom alla vuxna väntade sig att jag trodde på tomten - så försökte jag övertyga min bara ett år äldre kusin om att jag visste vem som klätt ut sig till tomte och försökte pressa hn att medge att det var så, för hn visste tydligen och försökte tillsammans med de vuxna skydda mina tilltrodda illusioner