Forumet - Troende! Efter döden.

Troende! Efter döden.

1049 0 93
Om ni skulle dö och bli förd till underjorden av Hermes, för att möta Minos, Rhadamanthys och Aiakos, vad skulle ni göra eller säga då? Om ni är troende så har ni ju troligen levt ert liv med övertygelsen att ni skulle få träffa er gud efter döden, och att ni sedan skulle komma till himmelen eller helvetet (med diverse variationer beroende på trosuppfattning). Men om ni nu dog och upptäckte att ni hade haft helt jävla fel hela livet, vad skulle ni säga till de tre domarna? Hela ert liv har ni tillbett falska gudar som inte ens existerar, samtidigt som ni gjort askassa Disney-filmer där ni häcklar de gudar som faktiskt styr över världen.

Ni vill ju knappast hamna i Tartaros för att ha dyrkat falska gudar, så hur ska ni övertyga domarna om att ni faktiskt platsar i Elysium?

EDIT: Om ni nu råkar tro på de gamla grekiska gudarna så är det ju lugnt. Tråden riktar sig snarare till er andra.

Spana också in:

DPope:

man ropar ju bara på hercules som slår ner dem :)


Det finns faktiskt en gnutta seriositet i tråden, även om jag kanske formulerat mig på ett aningen humoristiskt sätt. Om det efter din död visade sig att du hade trott på helt fel religion, vad hade du gjort/tänkt/sagt?
Nevon:

Skulle det kännas som ett bortkastat liv att ha dyrkat en gud som inte existerat?


har ju gjort det jag velat i livet iaf [bigsmile] ist för att, som alla andra gör, följer med strömmen o litar blint på vetenskapen o tror att vi kom till av en stor fet slump [confused]

emery:

loldör?


förkortar bara ordet sjutton [blush]
DPope:

har ju gjort det jag velat i livet iaf


Dåså. Det är väl ändå det viktigaste?

Men åter till frågan; om du nu står där inför Minos, Rhadamanthys och Aiakos, hade du försökt övertyga dem om att du platsade i Elysium därför att du hade varit en god människa som utfört många goda gärningar, även om du utfört dem i en falsk guds namn?
Nevon:

Om ni nu råkar tro på de gamla grekiska gudarna så är det ju lugnt. Tråden riktar sig snarare till er andra.


Ateist som jag är kan jag åtalas för att inte ha prisat de rätta gudarna lika väl som någon kristen. Vad jag vet av äldre religioner var det dock av större vikt om du levt ett gott eller ont liv. Överskuggade dina goda handlingar de dåliga förtjänade du en bra plats i efterlivet. Var det likadant inom den grekiska mytologin?
Malachi:

Var det likadant inom den grekiska mytologin?


Jag vet faktiskt inte. Men du kanske kan övertala dem att dina handlingar är av större vikt än din trosbekännelse?

ClosingTime:

Sedan att jag inte dyrkat dem vore väl en tabbe.


Mjo. Jag vet inte om jag skulle vilja stå inför en gud som jag gjort narr av i pissiga tecknade filmer och ännu sämre tv-serier.
Agape:

om de vill att jag ska älska dem så måste dom älska mig. Och det verkar dom inte göra.


Om du anser att dessa gudar är onda på grund av att de straffar dig för din brist på tilltro till de rätta gudarna, är din gud lika ond. Gud straffar ju de som inte vill tro på honom med plågor i efterlivet.

Vad gör den kristna guden så god?