Forumet - Tror att jag är bi.....

Tror att jag är bi.....

3212 1 23
Jag är en tjej på 17 är som känner mig smått attraherad av tjejer, jag vet inte om jag skulle kalla mig bi eftersom jag aldrig testat att vara ihop med en tjej men skulle gärna vilja testa. [shake]

Nån som har några råd?

Jag undrar också om det finns någon tjej, typ 16-19 år, i Gävle trakten som är bi som har lust att träffas och ge lite tips? Skicka gärna ett PM i så fall [smile]

Spana också in:

Jag vet inte riktig, hur man ska hantera det? Jag känner mig ganska förvirrad och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Kuratorn på min skola är värdelös så jag kan inte prata med henne så jag vänder mig till internet istället. Känner ingen som är bi som jag kan prata med så jag har ingen aning vad jag ska göra.

MissAnox:
Mm, säger någonting om vår kultur.  Jämför mef någon som gör en tråd om att hen kommer ut som heterosexuell.
Lite så jag menar också. Jag är själv bisexuell men känner inte behovet av att berätta det, precis som att jag antagligen inte hade berättat om jag var hetrosexuell. Jag är ju samma människa ändå. Frågar någon, så visst.

Vad är er deal, ni som har invändningar gentemot att kalla sig bi/berätta det för folk? Det är ju endast praktiskt att vara öppen med det om hon vill träffa tjejer.

Tyvärr är det ju så att om man inte har några tydliga utseendemarkörer som folk avläser som homosexuella, så lär ju de flesta förutsätta att man sannolikt är hetero om man inte kommunicerar något annat. Inte så värt om man vill träffa tjejer.

Oddish: Grejen är att jag gillar en av mina kompisar och jag har inte pratat med någon om det. Jag vet inte om jag har börjat gilla tjejer på grund av att mina hormor är helt galna och att jag har varit med killar som är ganska dåliga i sängen.

Spelar det stor roll varför du gillar tjejer? Det är inte fel oavsett varför du gör det. :) Kör på och gör vad som känns bra för dig, bara.

Det verkar finnas ont om svenska forum för bisexuella...

RFSL har dock en chatt, http://chat.rfsl.se/. Finns en chattkanal bara för tjejer, och en för bisexuella killar och tjejer. Man kan skapa ett chatt-id via SMS eller bli medlem i RFSL och logga in med sin medlemskod. Har aldrig varit på den chatten, så jag har noll koll på hur det är där, men det verkar vara ganska mycket folk i alla fall!

RFSL har ett forum också, https://app.rfsl.se/medlem/, som man måste vara medlem i organisationen för att få tillgång till.Ögon i en plåthink:

Vad är er deal, ni som har invändningar gentemot att kalla sig bi/berätta det för folk? Det är ju endast praktiskt att vara öppen med det om hon vill träffa tjejer

Jag ser att det är praktiskt som enskilt agerande och det är ingen kritik mot personen som startade tråden, utan mot att samhället är skevt. En borde inte utgå ifrån att en ny människa är hetero utan ha en slags neutral hållning tills det ev visar sig.
 Tror faktiskt (utan att ha vetenskapliga belägg) att alla människor är bi i grunden men har starkare eller svagare preferenser för det som anses typiskt manligt/kvinnligt. 

MissAnox: Tror faktiskt (utan att ha vetenskapliga belägg) att alla människor är bi i grunden men har starkare eller svagare preferenser för det som anses typiskt manligt/kvinnligt.
Vetenskapen brukar tyda på att sexualitet är biologisk till stor del. Med den logiken du använder borde alltså heterosexuella kunna dras lika mycket till personer av sitt eget kön om dessa är på ett visst sätt? Låter märkligt.

Fysiska egenskaper finns alltid att inräkna också, det är inte så att kukar bara "anses" vara manliga.

Oddish: Jag är en tjej på 17 är som känner mig smått attraherad av tjejer, jag vet inte om jag skulle kalla mig bi eftersom jag aldrig testat att vara ihop med en tjej men skulle gärna vilja testa. [shake]

Nån som har några råd?

Jag undrar också om det finns någon tjej, typ 16-19 år, i Gävle trakten som är bi som har lust att träffas och ge lite tips? Skicka gärna ett PM i så fall [smile]
Du behöver inte försvara din sexuella identitet för någon! Du får känna dig bi eller pan eller vad du vill. Det kanske finns 100 killar du tänder på och 1 tjej, du får fortfarande kalla dig bi om du vill.
En annan identitet kan vara "inte straight". Eller demisexuell. Eller heterosexuell och biromantisk. Det finns massa identiteter.
Du kan PMa mig om du har några frågor, jag kan dela med mig om erfarenheter om du vill.