Forumet - tror du sd kommer skapa regeringskris iom budgetomröstningen?

tror du sd kommer skapa regeringskris iom budgetomröstningen?

4654 1 17
Hej
Nu har alla de olika politsika blocken lagt sina budgetar tror ni att SD kommer rösta med alliansen? Tror ni alliansen kommer rösta på sitt eget förslag? Tror ni Löfvens budget kommer falla?

Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande: Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.
Senast ändrad 10 Nov 2014, 14:52 av qazedctgb

qazedctgb:
alliansen kan ju lätt undvika att behöva regera eller vara ansvariga för en regeringskris genom att man lägger ner sina röster i budgetomröstningen eller lägger ner motsvarande antal röster som sdarna är
Ja jag tror i alla fall att de borgerliga har självbevarelsedrift nog att inte röra till mer än nödvändigt och hålla sig på god fot med regeringen, det förbättrar ju bara förhandlingsläget från deras sida tänker jag.

Spana också in:

Regeringen har ett eget ansvar att få stöd för sin budget. Kan de inte få det stöd de behöver, går det på deras egna omdöme. Hade man gjort upp om ordentliga förbindelser med andra partier innan valet, hade inget av det här behövt hända. Det gjorde man inte. Man gav tomma löften utan att ha en plan. Hade den nuvarande regeringen varit så pass ansvarsfulla att de försäkrat sig för alla utkomster av valresultatet dvs knutit samarbetsband, hade inget problem funnits. Så är inte fallet. Det innebär att de kan få stå sitt kast, och det är helt deras egna misstag. 

Det är inte det förlorande lagets fel att det vinnande laget vann med för lite, det är de som själva har misslyckats med att sprida förtroende för deras egna politik.

Xelopholiori: Regeringen har ett eget ansvar att få stöd för sin budget. Kan de inte få det stöd de behöver, går det på deras egna omdöme. Hade man gjort upp om ordentliga förbindelser med andra partier innan valet, hade inget av det här behövt hända.
det där är ju rent trams.
partier man skulle kunna gjort upp med innan valet hade ju ändå inte givit dem majoritet med samma valresultat.
Under vissa delar av valrörelsen var ju sossarna själva ett lika gångbart regeringsalternativ som alliansen enligt mätningarna. Alliansen tog ju i så fall inte heller sitt ansvar och innan det var val bildade ett block som kunde få majoritet.

de enda som har skuld är ju de som inte ens vill försöka samarbeta om en budget som kan få ett 50%igt stöd utan tågar på med en allians som enligt väljarna knappt var något värd.


Xelopholiori: Det är inte det förlorande lagets fel att det vinnande laget vann med för lite, det är de som själva har misslyckats med att sprida förtroende för deras egna politik.
nej det är inte deras fel men i och med att Reinfeldt avgick och de släppte fram Löfven så får de ju ta konsekvenserna för det agerandet. Löfven kan inte regera på en av alliansen och sd framröstad budget.

de saknar också helt svar på frågan vad som händer om deras budget vinner utan bara skyller på Löfven.

qazedctgb: partier man skulle kunna gjort upp med innan valet hade ju ändå inte givit dem majoritet med samma valresultat.
Det handlar inte om majoritet - det handlar om förmåga att lägga fram gemensamma politiska förslag, med stark grogrund i en ett förankrat samarbete. Det fanns inte där, man hade inte planerat. Att vänta in valresultat och se vilka vinnarna är och hade varit ogenuint. Det hade sagt mer om hunger efter makt en än hunger efter skapa en stabil politisk grund med genomtänkta förslag. Det vore en konstig ordning om partierna gick till val på ingenting för att sedan bli given makten och bestämma sig för vilken politik de ska föra. Bra politik först - sen makt.  Annars vet varken S eller MP-väljarna - för att inte tala om resten av väljarkåren - vad det är för politik de kan vänta från de partier de gav sin röst till.

qazedctgb: de enda som har skuld är ju de som inte ens vill försöka samarbeta om en budget som kan få ett 50%igt stöd utan tågar på med en allians som enligt väljarna knappt var något värd.
SD är så vitt de enda som inte försöker samarbeta med en budget, och det är trist, ja. Att försöka göra det bästa av situationen och ge och ta där det går, vore en bättre lösning för en fortsatt trygghet. Däremot har Alliansen enligt medierna inte tänkt bryta ut något som helst förslag ur regeringsbudgeten, utan presenterar bara sin egen skuggbudget. De tänker följa praxis.

Xelopholiori: Det handlar inte om majoritet - det handlar om förmåga att lägga fram gemensamma politiska förslag, med stark grogrund i en ett förankrat samarbete. Det fanns inte där, man hade inte planerat. Att vänta in valresultat och se vilka vinnarna är och hade varit ogenuint. Det hade sagt mer om hunger efter makt en än hunger efter skapa en stabil politisk grund med genomtänkta förslag. Det vore en konstig ordning om partierna gick till val på ingenting för att sedan bli given makten och bestämma sig för vilken politik de ska föra. Bra politik först - sen makt. Annars vet varken S eller MP-väljarna - för att inte tala om resten av väljarkåren - vad det är för politik de kan vänta från de partier de gav sin röst till.
nej att hålla på att gå till val gemensamt är ett nytt påfund i svensk politik. alltid innan har varje parti gått till val försig men kanske mer eller mindre uttalat vilka man ska samarbeta med efteråt om man vinner men det har aldrig förut gjorts gemensamma valmanifest och så vidare.

mycket mer genuint att rösta på det partiet som företräder ens åsikter bäst.

Det blev ju löjligt i år där FP först gick till val på en extra pappamånad som alliansmanifestet skrotade.

Det är ju först efter ett val man kan veta hur mycket ens förslag har vunnit stöd.

Xelopholiori: SD är så vitt de enda som inte försöker samarbeta med en budget, och det är trist, ja. Att försöka göra det bästa av situationen och ge och ta där det går, vore en bättre lösning för en fortsatt trygghet. Däremot har Alliansen enligt medierna inte tänkt bryta ut något som helst förslag ur regeringsbudgeten, utan presenterar bara sin egen skuggbudget. De tänker följa praxis.
att Ingen vill samarbeta med SD om en budget är ju fantastiskt bra. Men ingen av allians partierna har ju ens övervägt att samarbeta med regeringen om en budget.

qazedctgb:
nej att hålla på att gå till val gemensamt är ett nytt påfund i svensk politik. alltid innan har varje parti gått till val försig men kanske mer eller mindre uttalat vilka man ska samarbeta med efteråt om man vinner men det har aldrig förut gjorts gemensamma valmanifest och så vidare.
Det är inte särskilt relevant om det är nytt eller inte; frågan är om det är bra eller dåligt. Jag motiverade varför att det var bra. Vi talar inte om enskilda partier, utan om två block som var olika klara för internt samarbete. Det ena var ett sammansvetsats block som gjort tydligt för väljarna vad de ville. Sedan hade vi Socialdemokraterna och Miljöpartiet som sade att de förmodligen skulle samarbeta, men inte gjorda några som helst offentligt praktiska åtgärder för att stärka det samarbetet innan valet. Det var först efter valet som deras arbete för en gemensam budget och en gemensam regering påbörjades - det är inte ansvarsfullt om man bryr sig om ett stabilt politiskt Sverige. Jämför det med den tvåårsperiod Alliansen tog sig innan de ställde upp tillsammans i valet 2006. Det är tydlig skillnad i förberedelser och eftertanke. Den nuvarande regeringen hade kanske inte behövt två år, men det hade gjort gott om de börjat i väldigt mycket bättre tid.

Ponerat att intentionen fanns från Socialdemokraterna och Miljöpartiet att på någon nivå, i någon grad samarbeta, borde de och  ha tagit ansvar och sätt till att förankra ett starkt samarbete långt innan valnatten. Men de gjorde det inte. De sade inget om en gemensam politik, duckade på frågor om politiska skiljepunkter och gick till val på enskilda valmanifest. Är det lämpligt för två partier som ämnar samarbeta med varandra att sakna en gemensam politik och sakna ett gemensamt politiskt mål? Är det inte väljarnas rätt att få veta vilken politik deras gemensamma partiet ämnar föra? 

qazedctgb: mycket mer genuint att rösta på det partiet som företräder ens åsikter bäst.
Det är inget som hindrar människor från att rösta på vilket parti de vill. Det som är ogenuint är när man hellre jagar makten och därför mörkar och undviker dialog kring sina och sin samarbetspartners skiljepunkter eller där man låter bli att klart och tydligt tala om för väljarna hur man ämnar styra och med vilken politik man ämnar göra detta. 

qazedctgb: Det blev ju löjligt i år där FP först gick till val på en extra pappamånad som alliansmanifestet skrotade.
Jag ser inget löjeväckande då det hela tiden har varit klart att Allianspartierna är enskilda partier där var och en har en egen politisk profil. Det är väldigt odramatiskt att hitta punkter där de ej håller med varandra. Jämför Socialdemokraterna med Vänsterpartiet. 

qazedctgb: Det är ju först efter ett val man kan veta hur mycket ens förslag har vunnit stöd.
Det är ett populistiskt tänk, i viss mening. "Vi tycker det här och gör det här för att massan gillar detta". Jag tror att man först och främst bör designa en politik som partiet själv tycker är bra - sen övertyga andra om varför det är bra. Inte låta den ideologiska kappan vända sig efter vinden. Då handlar det, som jag sade, snarast om maktåtkomst - inte uppriktig politik.

qazedctgb: att Ingen vill samarbeta med SD om en budget är ju fantastiskt bra. Men ingen av allians partierna har ju ens övervägt att samarbeta med regeringen om en budget.
Ingen av Allianspartierna har åtagit sig att samarbeta där de har gemensamma åsikter med S och MP - däremot har de inte åtagit sig att köpa deras politik rakt av.

Jag hoppas det. Sverige står inför en systemkollaps. Med enorm arbetslöshet, segregation, bostadsbrist ska vi ta emot 150.000 invandrare årligen till en kostnad på över 100 miljarder. Kommunerna skriker att de inte klarar av mer. Myndigheter skriker att de inte klarar av mer. Till och med ledarskribenter som i år efter år försvarat Sveriges extrema invandring kryper nu till korset och undrar om det inte är dags att begränsa invandringen något. Samtidigt har vi politiker som helt ignorerar problemen och fortsätter köra Sverige rakt i botten. Allt som kan göras för att vända utvecklingen bör göras. I ett nyval hade SD troligtvis fått upp mot 20% av rösterna. 

Tennsoldat: Jag tycker nästan det ska bli omval. Denna regering kommer inte att få till någonting överhuvudtaget. Skillnaden mellan denna regering och tidigare minoritetsregering är att alliansen står mycket närmare  SD vilket gjorde att de kunde få igenom förslag, genom SD. Denna regering kan inte göra samma sak.
Jag kan ge dig ett principielt "+1" på denna. Jag hade gärna sett ett nyval, det gör åminstone mig personligen entusiastisk men, ja, orolig också. 
Ja det tror jag - pga detta:
Z0dd: SD vill ha uppmärksamhet
Plus sätta käppar hjulet för regeringen.

Min tanke när jag fick veta att SD håller med alliansen i flera frågor var direkt att det gör SD enbart för att sno åt sig fler röster. SD hade gjort samma sak mot alliansen om dom (alliansen) hade haft makten.


Hjärta
Vad som talar för att (SD) kommer att rösta för alliansen är att de vill ge den röd-gröna röran en rejäl käftsmäll samt att (SD) i mångt och mycket har många borgerliga värderingar.

Vad som talar för att (SD) helt enkelt kommer att lägga ner sina röster (rösta blankt) är att Jimmie Åkesson är sjuk och jag har väldigt svårt att tänka mig att (SD) är berädda på en ny varrörelse utan sin partiledare.

Min röst går på att (SD) kommer att lägga ner sina röster TROTS att de med stor sannolikhet skulle komma över 15% i ett kommande nyval. Fler och fler inser att massinvandringen av araber och afrikaner är av ondo för Sverige.  Tumme ned   Arg