Forumet - tror inte Jehovas vittnen att Jesus ska komma tillbaka?

tror inte Jehovas vittnen att Jesus ska komma tillbaka?

13520 0 539

Spana också in:

ti-92:

Tror inte Jehovas vittnen att Jesus ska komma tillbaka?


Hej, Ti-92.

JV tror på att Jesus skulle komma tillbaka i vår tid, men Bibeln talar inte om nån hastig återkomst för i vissa översättningar återges ordet "återkomst" med "närvaro". Det betyder att Jesus skulle vara närvarande en längre tid och enligt Bibeln hans närvaro börjades år 1914 i samband med första världskriget.

Matteus 24:3, 32, 33

Mvh,
Krysia
ti-92:

fattar 0


Vad bra!

Jesus uppmanade sina efterföljare att hålla sig vakna. Han gav ett tecken, så att man skulle kunna urskilja hans närvaro, även om flertalet inte skulle ta någon notis om det. ”Alldeles som Noas dagar var, så kommer Människosonens närvaro att vara. För såsom de var i de dagarna före den stora översvämningen, då man åt och drack, män gifte sig och kvinnor bortgiftes, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de tog ingen notis förrän den stora översvämningen kom och ryckte dem alla bort, så kommer Människosonens närvaro att vara.” — Matteus 24:37—39.

Så Jesu närvaro har ett väldigt stor betydelse för oss för den innebär en stor världsförändring som kommer att ske i en nära framtid.
ti-92:

ja men vad har det med andra världskriget att göra?


Gällande, jag antar att du syftar på första världskriget, började Jesu närvaro år 1914. Hur vet vi det? Det får man fram från Bibeln genom en ganska komplicerad beräkning, men inte för komplicerad för att förstå. Ända sedan 1925 har Jehovas vittnen förklarat att första världskriget och de händelser som följde ger övertygande bevis för att Kristi närvaro som himmelsk kung började 1914. De sista dagarna för Satans onda världsordning hade alltså börjat (då blev Satan och hans demoner nerslungade till jorden). Många människor erkänner att det är en stor skillnad mellan tiden före och tiden efter första världskriget.

I boken Turbulensens tid: utmaningar i en ny värld av Alan Greenspan, utgiven år 2007 kan man läsa om övertygande bevis på de tydliga skillnader mellan världen före 1914 och världen efteråt.

Han skriver:

"I alla redogörelser från tiden före första världskriget verkar det som om världen före 1914 helt klart var på väg mot allt högre nivåer av civilitet och civilisation - det mänskliga samhället verkade kunna fortsätta utvecklas. På 1800-talet hade den motbjudande slavhandeln upphört. Det brutala våldet verkade vara på nedgång... Under hela 1800-talet skedde innovationer - järnvägar, telefonen, elektriskt ljus, biografen, , bilen och ett oräkneligt antal hushållsapparater. Läkarvetenskapen, bättre livsmedel och bättre tillgång på drickbart vatten hade ökat den förväntade medellivslängden... Den allmänna uppfattningen av att hela världen gjorde definitiva framsteg".

Men "första världskriget var.. mer förödande för civilitet och civilisation än det fysiskt betydligt mer ödeläggande andra världskriget: den första konflikten krossade än idé. Jag har svårt att släppa tanken på åren före första världskriget, när människans framtid verkade ograverad och utan gräns. Idag är våra utsikter helt annorlunda än för hundra år sedan men är kanske något mer i överensstämmelse med verkligheten. Kommer terror, global uppvärmning eller förnyad populism ha samma effekt på vår nuvarande era med livsförbättrande globalisering som första världskriget hade på den förra? Ingen vet svaret".

I boken A World Undone, som gavs ut 2006, drar G. J. Meyer en liknande slutsats: Det sägs ofta om historiska händelser att de "förändrade allt". När det gäller första världskriget (1914-1918) är det för en gångs skull sant. Det kriget förändrade verkligen ALLT: nationsgränser, regeringar och deras länders öde, men framför allt människors sätt att därefter se på världen och på sig själva. Det blev ett slags tomrum i tiden som skar av efterkrigsvärlden från allt som varit".
Krysia26:

enligt Bibeln hans närvaro börjades år 1914 i samband med första världskriget.


skiiiiiiiitsnack [zzz] Jesus kommer att komma tillbaka den dagen Fadern har bestämt det. Dock är d.H.A (den Helige Ande) på jorden, iof kan man väl kalla det för Jesu närvaro, men detta skedde ju på Pingstdagen som det står i apg 2.Krysia26:

tydliga skillnader mellan världen före 1914 och världen efteråt.


det blir alltid skillnad i världen när ngt stort sker.. så inte alls konstigt
Herjarn:

En direkt skilland kanske var fördelen att man kunde på ett snabbare sätt "Frakta" soldater som i sin tur leder till möjligheten av ett världskrig? =)


antingen är jag seg efter en hel dag med jobb jobb och fotboll x2 :P lr så är jag bara trögfattad? :D hur menar du? att de helt enkelt har bättre "frakt" medel för att starta krigen snabbare? :D
LightInDarkness:

antingen är jag seg efter en hel dag med jobb jobb och fotboll x2 :P lr så är jag bara trögfattad? :D hur menar du? att de helt enkelt har bättre "frakt" medel för att starta krigen snabbare? :D


Snarare en möjlighet för att alla ska kunna samlas på en plats inom en rimlig tid om du förstår hur jag menar ?=)
Misael:

Tiden är i allra högsta grad inne. Det har den varit sedan 1914. [bigsmile]


jag ser då inte Jesus någonstans?

Misael:

Många människor tror dock att Jesus ska komma tillbaka i köttslig form.


och det ska Han inte? Apg 1:11: Och de sade: "Ni män från Galileen, varför står ni och ser mot himlen? Denne Jesus som har blivit upptagen från er till Himlen, Han skall komma igen på samma sätt som ni har sett Honom fara upp till Himlen"

EDIT: iof köttslig form kanske Han inte kommer tillbaka som men alla kommer ju att se att Han finns. Om det sen är andlig form eller köttslig spelar ingen roll. Det viktiga är att ALLA kommer att märka att Han finns och se Honom, inte någon osynlig närvaro utan synlig