Forumet - Tror jag är gravid. Någon som har erfarenhet av symptom som kan hjälpa mig?

Tror jag är gravid. Någon som har erfarenhet av symptom som kan hjälpa mig?

6666 2 14

Hej. Jag äter ppiller men missar ofta och avbryter kartan mitt i allt i hopa så att jag slipper få mellanblödning. Då är jag ju inte skyddad i en vecka eller hur det är och jag och min kille har alltid sex utan kondom. För ca en månad sedan så kom han i mig också, precis efter att jag avbrutit min karta. Dvs inte var skyddad..
Det började med att jag fick ont i ryggen, längst ner. Blev trög i magen, gasig och lös/hård., fick tjocka flytningar och vattniga som om att jag skulle ha kissat på mig, kissar ofta, mår illa och har "mensvärk". Nu känner jag mig svullen om magen.

Jag ska ha ppiller mens på onsdag, men jag vet inte.. jag har hört att man kan få "mens" även om man e gravid, så jag ska köpa ett test i veckan tror jag. Men jag undrar bara om någon här har varit gravid eller vet nått och som kan hjälpa mig?
Är snart 17 år.

Kommentarer (18)

 1. Du önskar alltså att bli gravid? 

 2. Nej eftersom jag fortfarande är ung, går i skolan fortfarande osv. Vill gå klart skolan och kunna försörja mitt barn. 
  Ja eftersom jag har ett fast förhållande och vill skaffa en familj med honom.

 3. Men herregud!! Varför kör ni kondomfritt då? 

 4. för jag inte "tål" kondomer eller nått, blir inte våt och det skaver typ då. vilket leder till ont efter och urinvägsinfektion. Då kör vi hellre utan... :(

 5. Då kommer du att bli gravid förr eller senare. Om du inte klarar av att använda p-piller, prata med en barnmorska och se om det finns något annat alternativ som är enklare att hantera (p-stav kanske). Eller så tar ni och testar andra sorters kondomer, samt använder extra glidmedel. Det finns människor som är allergiska mot latex, vilket de flesta kondomer är gjorda av, men då brukar man få utslag. Mer troligt är att du inte känner dig bekväm med kondom. Det är visserligen fullt förståeligt, då kondomer är ett jävla gissel, men det är garanterat mer obekvämt att bli gravid.

 6. Även om det skulle vara så att du faktiskt är allergisk mot latex finns det kondomer i plast ni kan använda istället. RFSU har en som heter Naked.

 7. Symptomen är olika för alla men dock är illamående, behovet att gå på toaletten samt flytningar oftast dem vanligaste samt tidigaste symptomen som uppkommer. Jag hade alla symptom som du nämde och jag hade även en "metall/järn" liknade smak i munnen. Risken finns att du är gravid men bara vänta och se om mensen kommer, om det inte har kommit efter 2 veckor så gå och ta ett graviditetstest. Men ofta när man tror att man är gravid, liksom är orolig så kan det helt enkelt bli att man känner alla dessa symptom även fast det bara är ett trick på både kroppen och hjärnan. Man kan även ha mens när man är gravid, men det är inte så vanligt så om du får din mens så är det nog ingen fara men givetvis kan du ju alltid ta ett test ändå för att veta helt säkert om du är orolig.

  Det är bara att fråga om det är något mer du undrar över =)

 8. ¨tack! äntligen ett vettigt svar.^^ Dock så är det power meet i helgen och vill skjuta upp mensen nu (om jag nu inte är gravid) eftersom jag inte vill ha mens när vi ska tälta där osv.. Så vet inte ritkigt hur jag ska göra. Skjuta upp mensenoch sen ta ett grav test kanske?

 9. Det kan du göra, det är inte så bråttom att ta ett graviditets test. Det är också alltid säkrast att vänta ca 2 veckor efter att mensen borde ha kommit innan man tar ett gravtest, annars finns chansen att man inte är så pass långt gången för att det ska synas på ett test.

 10. okej då skjuter jag upp den nu och testar om 1-2 veckor.:)

 11. Det låter som en bra ide :)

  Och somsagt, om du undrar något mer så är det bara att fråga.

 12. taack! känns skönt att prata med någon vettig som typ förstår :) 
  hur gammal var du när du blev gravid första gången?

 13. Jag var 14 år när jag upptäckte att jag var gravid men jag hann fylla 15 innan min dotter föddes, så jag var väldigt ung.

Tråden har 14 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Ingen här är synsk det du ska göra är att gå till ungdomsmottagningen för gratis test eller köpa ett på t.ex ICA. Inte pinsamt alls Går hur snabbt som helst PLUS sluta slarva med pillrerna inga mer barn till den här onda världen!!

ta ett test, det finns ingenting annat att göra.

Spana också in:

Chansen att du är gravid finns. Chansen att du fått / hjärnan hittar på olika symptom av oro och oregelbundet intag av p-piller finns också. Jag fick också massa konstiga symptom för ett tag sedan, utan att vara gravid. Det är bara att ta ett test och hoppas på det bästa.

Hej, jag gjorde abort förra onsdagen. vecka 11. jag är nu 15 men var 14 när jag blev gravid. 

de börja med att jag blev helt plötsligt av med mina ätstörningar och åt massor, jag åt ca 7 hela måltider om dagen. från att jag åt ett äpple på 3 dagar. jag förstod ingenting. mamma sa att min kropp tog nog igen all mat den missat i så många år. jag började må illa på mornarna, ont i ryggen,humörsvängningar, ont i livmodern som mensvärk fast ca 4 gånger värre. jag började kissa jätte ofta och blöda näsblod. men jag tänkte inte på de, jag hade jätte mycket pyskiska problem att ta hand om och min kille som var drog missbrukare. mina förälder håller på att skiljas. de var så mycket samtidigt. min kille sov hos mig en natt och när vi låg i sängen på kvällen, sa han att jag hade blivigt rundare om magen. min mage som gick innot, var helt plötsligt platt. vi Google:a graviditetstäcken och hitta massor som stämmde. jag vägde mig dagen efter och jag hade gått upp 2 kg på bara magen. en vecka senare ungefär åkte jag och min kompis till ungdomsverksamheten och gjorde ett gratis test. oj, jag var gravid. jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. fuck. vad ska jag göra nu. jag var helt övertygad om att; aldrig i livet gör jag abort! eru dum i huve!? jag dödar inte mitt eget barn! 

jag började spy galla varje morgon. i ca 6 veckor. och så ont satt jag låg och kved, kallsvättades, och skaka varje natt. och jag la märke till att jag blivigt så slö och utbränd, orkade ingenting! och fick ont i alla leder. jag hade gått upp 6 kg totalt.

jag var på konfaläger och bytte skola. dumpa min kille, + att jag inte visste om de va min kille eller vår kompis som var pappa.

2 vecker innan sista dagen för medicinsk abort, skulle jag göra valet, började jag tänka på om jag skulle göra abort.

de blev så, de är de värsta jag varit med om. jag hade tydligen ondare än många andra. dom smärtorna önskar jag inte ens mina värsta fiender. Du kan inte ens tänka dig hur ont de gör, men de är oxå några som inte får ont.  eller bara lite. jag skrek, grät och skaka. inga värksätt funka. och sen efeter har man ju jätte mens i ca 3 veckor, asså de är sjukt jobbit. de gör ont som fan oxå. de är inte som vanlig mens värk! mycket värre och de gör inte ont på samma sätt heller. jag får ha nattbindor och förlossningsbindor hela tiden. och måste byta varje halvtimme. man får inte använda tampong eller ha samlag för en mensen försvunnit. 

men nu ska jag inte skrämma dig för att göra abort om du nu är gravid. gör ett test. och visar de negativt gör ett nytt nästa vecka för dom stämmer inte alltid! sen är de bara gilla läget och göra valet. men tänk på att du inte får använda ipren, och många andra tabletter och inte äta vissa saker! ifall du väljer att behålla vill du säkert att du och ditt barn ska må så bra så möjligt! :) så kolla alltid om de står att du inte bör använda denna produkt under graviditeten. jag börja göra de, och de står på fler ställen än väntat! 

(ursäkta min dyslexi) 

Symptomen är olika för alla men dock är illamående, behovet att gå på toaletten samt flytningar oftast dem vanligaste samt tidigaste symptomen som uppkommer. Jag hade alla symptom som du nämde och jag hade även en "metall/järn" liknade smak i munnen. Risken finns att du är gravid men bara vänta och se om mensen kommer, om det inte har kommit efter 2 veckor så gå och ta ett graviditetstest. Men ofta när man tror att man är gravid, liksom är orolig så kan det helt enkelt bli att man känner alla dessa symptom även fast det bara är ett trick på både kroppen och hjärnan. Man kan även ha mens när man är gravid, men det är inte så vanligt så om du får din mens så är det nog ingen fara men givetvis kan du ju alltid ta ett test ändå för att veta helt säkert om du är orolig.

Det är bara att fråga om det är något mer du undrar över =)