Forumet - Tror ni alliansen kommer vinna?

Tror ni alliansen kommer vinna?

193 0 34
Image

De rödgröna leder stort över alliansen, alliansen har lett över de rödgröna i i princip 2-4 opinionsmätningar av det hundratal som gjorts sedan 2006, ändå skriker media om alliansen och deras framgångar och hur allt går åt helvete för de rödgröna. Per Schlingmann, moderaternas pressekreterare lyckas på något sätt göra varje tillbakagång för alliansen till något bevis på att alliansen kommer vinna. De rödgröna framstår som blyga.

Hur kommer det sig att de rödgröna inte vågar ha något självförtroende trots att de leder med mellan 4-10 procentenheter i i princip varje mätning?

Spana också in:

Ögon i en plåthink:

Magkänsla. Skall fortsätta tro det, så att jag därefter kan bli positivt överraskad istället för besviken.


Åh. Varför gör ni så. Det är så barnsligt. Det är mycket större risk att förlora allt och att allt går åt helvete om man ställer in sig på det. Förstår mig inte på dig och toni, blir nästan irriterad när jag får höra honom lägga upp tusen anledningar på msn hela tiden om varför allt kommer gå åt helvete, som någon domedagsprofet. [sad]

trams:

tack. de ser glada ut.


Ja, det jag gillar. [smile]

trams:

sansad och sansad. möjligtvis är hon taktisk och håller käften stängd när det börjar närma sig val.


Hon är ju inte blåst. Hon är en av de mest erfarna kandidater som finns, utan att skaffa skägg och bli gråhårig.
Anarkandi:

Ja, jag tror de kommer vinna. (Du röstade på detta alternativ)


Alliansen är verkligen inte perfekta, mycket de gjort mindre bra. Däremot så känns de väldigt mycket bättre än alternativet. Dessutom har ju alternativet Mona Sahlin, vilket jag tror kommer att bli Alliansens bästa valarbetare och ju närmare valet vi kommer desto mer kommer hon att synas i media vilket gör att fler kommer rösta på Alliansen.

Redan nu har man ju sett det tydligt i de debatter som varit senaste veckan, Mona har lyckats illa gång på gång och Alliansen har ökat varje gång.

Opinionsmätningen du hänvisade till nu bör man nog ta med en stor nypa salt (vilket man iofs alltid bör med opinionsmätningar) då de väldigt få personer deltagit i den, dessutom är det Aftonbladet som ligger bakom den och vilken sida Aftonbladet tagit en tydligt ställning för i det kommande valet har nog varit väldigt klart för de flesta som läst tidningen/webbsidan de senaste månaderna.

Då känns Synovate opinionsmätning som kom för två dagar sedan något mer trovärdig (även om så klart även den ska tas med en nypa salt), den visade ju på en lycka på ca 5% mellan blocken samt att Moderaterna fick 29,3%. I denna undersökning deltog dessutom ut mer än 2,5 gånger så många personer vilket bör göra den något mer korrekt.
Anarkandi:

och att alliansen bara legat över i två opinionsmätningar.


Ser man historiskt så brukar de som ligger i opposition i regel ligga bra till, det gjorde även Allianspartierna under Görans styre, faktum är att om jag inte minns helt fel så har Moderaterna aldrig legat så högt som just under ett par olika tillfällen då Socialdemokraterna styrt.
Anarkandi:

Nej, de rödgröna kommer vinna (Du röstade på detta alternativ)


Jag känner mig nästan säker på det. Alliansen har inte genomfört någonting bra över huvud taget. Vissa är nöjda över ett par hundra mer i plånboken men jag tror inte det kan slå allt kasst de genomfört under de här åren. De som ligger efter ett år innan kommande val har också historiskt sett väldigt dåliga chanser att vinna.

Jag tror reinfeldt är psykopat. Det är någonting som är fel i hans blick. ändå gillar ju folk honom. De ser nog inte ondskan!!

Samtidigt har de rödgröna valt världens sämsta företrädare. Ingen gillar mona. Hon har ingen pondus. Hon har iofs blivit lite bättre än hon var för några år sedan men det duger ändå inte. Om de bytte ut henne mot någon som göran, som iofs var världens svin men som kunde tala för sig, så skulle de tjäna massvis med röster.