Forumet - Tror ni att Assad kommer att vinna?

Tror ni att Assad kommer att vinna?

6048 1 72

trevlig-snubbe:
Islamister lär självmordsbomba människor, avrätta och införa vidriga sharialagar om de skulle komma till makten.

Det går dock inte att veta om det var en gasattack eller om det som Assads regim stämmer då det inte klarats upp. Dock hindrar regimen de som vill undersöka så kanske de döljer något eller så finns det andra anledning som att det finns terrorister i området.
Jag avskyr islamism, tro mig. Men Assad-regimen är nog ännu värre än Muslimska Brödrarskapet. ISIS är dock värst.

Alvarez:
Jag avskyr islamism, tro mig. Men Assad-regimen är nog ännu värre än Muslimska Brödrarskapet. ISIS är dock värst.
De islamister som finns i Syrien är värre än Muslimska Brödraskapet, jag vet inte exakt vad MB vill men de islamister och ISIS-krigare som är i Syrien, de vill ha Sharialagar, det skulle aldrig hända under Al-Assad. Jag är rätt övertygad om att även Muslimska Brödraskapet hade infört Sharia, de är lika goda kålsupare som vilken islamist som helst, det blir inte bara Sharia det blir förtryck, avrättningar osv.

Spana också in:


Alvarez: Ett exempel var ju när rapporter om kopterna dök upp och läste man på kommentarsfältet på exempelvis facebook oavsett om det var bbc, al-jaazera eller aftonbladet så försöker vänster-folk motargumentera folk som påstår att kopterna skulle vara förtryckta i egypten. Sån här typ av skit ser jag hela tiden från vänsterpersoner.
Kan du screenshota typ två bilder på kommentarfält där vänsterpersoner säger detta och får många gillningar? Visa också vem det är som länkar nyheterna (BBC, Al Jazeera etc). Jag sökte på "copts al jazeera" på facebook och jag såg typ några korkade personer men de verkade inte vara direkt vänster.

Alvarez: Vill du ha artiklar där högt upsatta vänsterpersoner stödjer förtryck mot kopter?
Artikeln menar att man inte kan ignorera Muslimska Brödraskapet. Det är inte nödvändigtvis ett stöd för MB:s möjliga förtryckarpolicys mot kopter.

Alvarez: Hennes poäng är solklar, katoliker är rasister och röstar på Le Pen.
Man behöver inte vara högerextrem för att rösta på ett högerextremt parti. När motståndaren är socialliberal kanske man föredrar någon som är höger, även om personen är lite väl höger. Hon antyder inte att katoliker är rasister, hon antyder att den finns en chans att katolska väljare överlag är mer villiga att rösta på Le Pen än Macron, då det är dem valet är mellan.

Alvarez: Här är fler exempel, brevik är tydligen
"kristen" trots att brevik själv säger att han INTE är det:
Det var först 2015 som Brevik uppgav att han "aldrig varit kristen", d.v.s. långt efter att dessa artiklar skrevs. I sitt manifeste beskrev han sig som "kulturkristen" och sade detta om påve Bendictus:"Pope Benedict has abandoned Christianity and all Christian Europeans and is to be considered a cowardly, incompetent, corrupt and illegitimate Pope."
Alvarez: https://motargument.se/2015/12/14/terminologi-antisemitism/
Vad är problemet med den här artikeln?

Alvarez: och här försöker de framföra att islamism är ok
Citera något där de framför att islamism är "okej". Att säga "alla islamister kommer inte spränga sig själv" är inte samma sak som att säga att islamism är bra.

Alvarez: Kolonialismen av Afrika etc av europeiska makter skylls på kristna/kristendomen
Det är en skillnad på kristna kolonialmakter och kristendom som religion. Jag har aldrig hört någon från "vänstern" i Sverige påstå att anledningen till att européer koloniserade Afrika var att de var kristna.Menar du att européerna som koloniserade Afrika inte var kristna?
Alvarez: muslimsk historia hyllas till skyarna
Jag kan inte säga att jag fått det intrycket.


anonym321123:


Artikeln menar att man inte kan ignorera Muslimska Brödraskapet. Det är inte nödvändigtvis ett stöd för MB:s möjliga förtryckarpolicys mot kopter.Artikeln försöker framställa MB som något man ska acceptera, det finns ingen acceptans öht mot kristen politik och europeiska högern hos vänstern, så varför då denna denna acceptans mot islamism?


anonym321123:


Man behöver inte vara högerextrem för att rösta på ett högerextremt parti. När motståndaren är socialliberal kanske man föredrar någon som är höger, även om personen är lite väl höger. Hon antyder inte att katoliker är rasister, hon antyder att den finns en chans att katolska väljare överlag är mer villiga att rösta på Le Pen än Macron, då det är dem valet är mellan.Det är jag medveten om, min poäng är att vänstern skulle aldrig någons påstå att tex AKP i Turkiet har många sunni-muslimer som röstar på dom. Islamister och höger-muslimer anses inte vara muslimer enligt vänstern, men höger-kristna anses vara kristna/katoliker enligt vänstern.  Märkligt, tycker du inte? Bigotry på högsta nivå i mina ögon.anonym321123:


Det var först 2015 som Brevik uppgav att han "aldrig varit kristen", d.v.s. långt efter att dessa artiklar skrevs. I sitt manifeste beskrev han sig som "kulturkristen" och sade detta om påve Bendictus:"Pope Benedict has abandoned Christianity and all Christian Europeans and is to be considered a cowardly, incompetent, corrupt and illegitimate Pope."

Faktum kvarstår, om en muslim begår ett brott så påstår inte vänstern/liberalerna att han är muslim även om han var det men när en kristen gör något så är han kristen. Återigen bigotry på högsta nivå.


anonym321123:

Vad är problemet med den här artikeln?Artiken påstår att bibeln och kristendomen är antisemitisk då den skuldbelägger judarna för korsfästningen o annat, i vanlig vänster-maner så igonerar dom att även koranen innehåller antisemitiska texter.  

De påpekar även att det fanns hemska lagar mot judar i Europa på medeltiden men igonerar att "dhimma-statusen" som judarna hade i mellanöstern var diskriminerade mot judar. 

Och artiklen skuldbelägger "kyrkan" för antisemitism, men det existerade ju även hat från de muslimska kalifaten mot judarna, inte ett ord om det, hur kommer det sig? Återigen bigotry på högsta nivå.

anonym321123:


Citera något där de framför att islamism är "okej". Att säga "alla islamister kommer inte spränga sig själv" är inte samma sak som att säga att islamism är bra.De försöker dock försöka det framstå som att man ska skilja på islamism och radikal islamism.  Hur är "vanlig" islamism inte radikal när den är som SD och KD? Vänstern skulle aldrig få för sig att påstå att kristen politik inte behöver vara radikal.  ALL kristen politik är radikal enligt vänstern, återigen bigotry.

anonym321123:

Det är en skillnad på kristna kolonialmakter och kristendom som religion. Jag har aldrig hört någon från "vänstern" i Sverige påstå att anledningen till att européer koloniserade Afrika var att de var kristna.Menar du att européerna som koloniserade Afrika inte var kristna?
Jag kan inte säga att jag fått det intrycket.

Men varför påtalar aldrig vänstern/liberalerna att arabiska imperalisterna, ottomanska riket och timur lenk och hans rike faktiskt var muslimer? Det var dom ju. 

anonym321123:

Jag kan inte säga att jag fått det intrycket.

Muslimska riken brukar höjas till skyarna för sin "tolerans" av vänstern och diverse liberaler. Ofattbart hur du kan ha missat det

nameis: Artikeln försöker framställa MB som något man ska acceptera, det finns ingen acceptans öht mot kristen politik och europeiska högern hos vänstern, så varför då denna denna acceptans mot islamism?
Vadå acceptans, det är en tolerans mot MB:s existens. Budskapet verkar i allmänhet var "om MB vinner ett val så är inte bra för demokratiska utvecklingen att störta dem". Och om ett konservativt kristet parti eller ett högerparti skulle vinna i Sverige så skulle den svenska vänstern mer eller mindre respektera valresultatet.

nameis: Det är jag medveten om, min poäng är att vänstern skulle aldrig någons påstå att tex AKP i Turkiet har många sunni-muslimer som röstar på dom.
Det skulle de visst, med tanke på att majoriteten av Turkiets befolkning är sunnimuslimer. Det är ett rätt okontroversiellt uttalande.

nameis: Islamister och höger-muslimer anses inte vara muslimer enligt vänstern, men höger-kristna anses vara kristna/katoliker enligt vänstern.
Allt jag hört är typ statliga diplomater som vill visa att de inte är fientliga mot genom att säga att islam är per automatik en fridsam religion.
Här är förövrigt ett citat från Motargument:
"Enda anledningen till att dessa två saker blandas ihop av rasister är för att de delar Daeshs syn på islam och menar att islam av sin natur är just så vidrig som Daesh uppvisar, trots att endast en extremt liten del av världens muslimer är med i Daesh"Artikeln hävdar alltså att ISIS är muslimer. Är motargument en vänstersida enligt dig?

nameis: Faktum kvarstår, om en muslim begår ett brott så påstår inte vänstern/liberalerna att han är muslim även om han var det men när en kristen gör något så är han kristen.
Nämn två exempel på några prominenta vänstermänniskor som hävdar att muslimer inte kan begå brott. Jag har hört muslimer som säger att jihadister inte är muslimer, men det är en annan sak.

nameis: Artiken påstår att bibeln och kristendomen är antisemitisk då den skuldbelägger judarna för korsfästningen o annat
Nej, det gör den inte. Artikeln påstår att antisemitismen var stor i Europa under medeltiden, vilket är sant.Den del av texten som kanske gett dig intrycket av att artikeln menar att kristendomen är antisemitisk är antagligen det här:"Den kristna läran anser att judendomens existens skulle ha upphört i samband med Jesu födelse."Vilket rimligast borde tolkas som "Den kristna läran anser att judarna skulle acceptera Jesus som Guds son". Jesus predikade ju för judar enligt bibeln. Det är, med största sannolikhet, inte en fråga om att texten menar att "den kristna läran" skulle ha förespråkat folkmord på judar.
nameis: i vanlig vänster-maner så igonerar dom att även koranen innehåller antisemitiska texter
Bibeln nämns inte en enda gång i artikeln.

nameis: Och artiklen skuldbelägger "kyrkan" för antisemitism
De syftar på den katolska kyrkan, som var den enda kyrkan i hela Västeuropa som styrde med järnhand under medeltiden. Katolska kyrkan var antisemitisk under medeltiden.

nameis: det existerade ju även hat från de muslimska kalifaten mot judarna, inte ett ord om det, hur kommer det sig?
Artikeln verkar vara skriven från ett allmänt europeiskt perspektiv. Det står:"Under medeltiden var judehatet hos muslimer inte lika utbrett som hos kristna, även om det förekom fördomar gentemot judar också hos muslimer."Vilket kan ses som en aning whitewashing, men judar var mer trygga i vissa muslimska riken än i Europa under Medeltiden, även om hemskheter mot judar begicks vid många tillfällen på olika ställen.
nameis: De försöker dock försöka det framstå som att man ska skilja på islamism och radikal islamism.
Menar du att man inte bör göra skillnad på MB:s och ISIS ideologier?
nameis: Hur är "vanlig" islamism inte radikal när den är som SD och KD?
Vad menar du?

nameis: Vänstern skulle aldrig få för sig att påstå att kristen politik inte behöver vara radikal.  ALL kristen politik är radikal enligt vänstern
Kan du backa upp dina påståenden? Jag har aldrig hört eller läst någon vänsterpolitiker hävda att all kristen politik är "radikal".

nameis: Men varför påtalar aldrig vänstern/liberalerna att arabiska imperalisterna, ottomanska riket och timur lenk och hans rike faktiskt var muslimer?
Nämn någon känd vänsterperson eller liberal som hävdar att osmanerna inte var muslimer.
nameis: Muslimska riken brukar höjas till skyarna för sin "tolerans" av vänstern och diverse liberaler.
Tänker du på någon särskild?


anonym321123:
Och om ett konservativt kristet parti eller ett högerparti skulle vinna i Sverige så skulle den svenska vänstern mer eller mindre respektera valresultatet.


Nej, det hade de inte gjort.

anonym321123:


Det skulle de visst, med tanke på att majoriteten av Turkiets befolkning är sunnimuslimer. Det är ett rätt okontroversiellt uttalande.


Ja exakt, kan du därför visa mig någon vänster eller liberal sida som anklagar tex AKP för att ha många sunni-muslimska väljare? Aldrig sett. Däremot så är vänstern pigga på att påpeka när kristna röstar höger eller rasistiskt.


anonym321123:


Allt jag hört är typ statliga diplomater som vill visa att de inte är fientliga mot genom att säga att islam är per automatik en fridsam religion.
Här är förövrigt ett citat från Motargument:
"Enda anledningen till att dessa två saker blandas ihop av rasister är för att de delar Daeshs syn på islam och menar att islam av sin natur är just så vidrig som Daesh uppvisar, trots att endast en extremt liten del av världens muslimer är med i Daesh"Artikeln hävdar alltså att ISIS är muslimer. Är motargument en vänstersida enligt dig?


I debatten om Islamiska staten (IS) och muslimska extremister,  har de allra flesta har varit noggranna med att skilja på dem och andra muslimer, på islamism och islam, på jihadister och muslimer.  Varför är det aldrig någon som skiljer på kristna och kristna extremister och kristdemokrati och kristendomen?anonym321123:
Nej, det gör den inte. Artikeln påstår att antisemitismen var stor i Europa under medeltiden, vilket är sant.Den del av texten som kanske gett dig intrycket av att artikeln menar att kristendomen är antisemitisk är antagligen det här:"Den kristna läran anser att judendomens existens skulle ha upphört i samband med Jesu födelse."Vilket rimligast borde tolkas som "Den kristna läran anser att judarna skulle acceptera Jesus som Guds son". Jesus predikade ju för judar enligt bibeln. Det är, med största sannolikhet, inte en fråga om att texten menar att "den kristna läran" skulle ha förespråkat folkmord på judar.Bibeln nämns inte en enda gång i artikeln.

De syftar på den katolska kyrkan, som var den enda kyrkan i hela Västeuropa som styrde med järnhand under medeltiden. Katolska kyrkan var antisemitisk under medeltiden.


Vänstern ser ju kristendomen som en västerländsk religion när kristendomen i själva verkat existerar världen över. Majoriten av alla kristna är inte vita och de flesta är kvinnor något vänstern alltid lyckas blunda för.

anonym321123:
.Menar du att man inte bör göra skillnad på MB:s och ISIS ideologier?
Vad menar du?Vänstern påstår att Muslimska Brödrarskapet inte är radikalt. ISIS är som nazister, MB är som SD.

anonym321123:

Nämn någon känd vänsterperson eller liberal som hävdar att osmanerna inte var muslimer.
Tänker du på någon särskild?

dazed på detta forum tex och många andra.

du svarade förövrigt inte på frågan om hur det kommer sig att arabiska imperalister som under islamiska kalifaten erövade stora delar av världen inte anses som muslimer trots at de var det? Även Temur Lenk och hans rike var ju muslimskt kalifat, inte ett ord om att de var muslimer någonstans när det är dags för historia-lektion, men så fort europa imperalister kommer på tal så ska det påpekas att de var kristna...

nameis.: Nej, det hade de inte gjort.
Så S, V och MP accepterade inte att KD kom med i regeringen Reinfeldt?

nameis.: Ja exakt, kan du därför visa mig någon vänster eller liberal sida som anklagar tex AKP för att ha många sunni-muslimska väljare? Aldrig sett.
Artikeln som du länkar till "anklagar" inte Le Pens väljare att vara katolska. Den säger bara att det finns (eller numera fanns) en chans att Le Pen fångar upp Fillons konservativa, mestadels katolska väljarbas.

nameis.: Däremot så är vänstern pigga på att påpeka när kristna röstar höger eller rasistiskt.
Exempel?

nameis.: I debatten om Islamiska staten (IS) och muslimska extremister,  har de allra flesta har varit noggranna med att skilja på dem och andra muslimer, på islamism och islam, på jihadister och muslimer.
Och tycker du det är fel?

nameis.: Varför är det aldrig någon som skiljer på kristna och kristna extremister och kristdemokrati och kristendomen?
De gör folk, men då kristen fundamentalistisk terrorism inte är lika vanligt så finns det mindre skäl att poängtera det. När terrordåd sker så brukar muslimhatare prata om "muslimerna" som "är terrorister". Jag ser betydligt färre fall av folk som på internet klumpar ihop kristna jämfört med de antal fall där folk klumpar ihop muslimer. Även om det såklart finns kristofober.

nameis.: Vänstern ser ju kristendomen som en västerländsk religion när kristendomen i själva verkat existerar världen över. Majoriten av alla kristna är inte vita och de flesta är kvinnor något vänstern alltid lyckas blunda för.
Hur är detta relevant till det jag skrev?

nameis.: Vänstern påstår att Muslimska Brödrarskapet inte är radikalt.
Jag kan inte säga att jag läst någon vänsterpartist eller socialdemokrati prata om Muslimska brödraskapet. Personligen har jag intrycket av att Muslimska brödraskapet skiljer sig markant från Al Qaeda eller ISIS när det kommer till ideologi. Vilket inte innebär att MB inte är ett kasst islamistparti. Är det enligt dig fel att göra skillnad på MB och ISIS?

nameis.: dazed på detta forum tex och många andra.
När gjorde han det? Har googlat men har inte hittat något.

Håller förövrigt inte alls med dazed om rätt mycket

nameis.: I varje debatt jag sett genom tiderna så är det alltid en stor mäng vänster-personer som ska påpeka att allt var bra under de islamiska kalifaten.
Då borde det ju vara otroligt enkelt att komma med ett exempel. Så har du något?


anonym321123:
Så S, V och MP accepterade inte att KD kom med i regeringen Reinfeldt?


De skulle aldrig acceptera om SD tog makten.

anonym321123:


Artikeln som du länkar till "anklagar" inte Le Pens väljare att vara katolska. Den säger bara att det finns (eller numera fanns) en chans att Le Pen fångar upp Fillons konservativa, mestadels katolska väljarbas.Ett sätt att smutskasta katoliker. Att öht påpeka det är märkligt. Varför tar ingen upp att över 60 % av alla katoliker faktiskt röstade på Macron? Och som sagt, aldrig skulle någon från vänstern våga påpeka att det finns  muslimer som röstar på extrem-högern.

anonym321123:Och tycker du det är fel?


Nej, varför skulle det vara det.

anonym321123:


 Jag ser betydligt färre fall av folk som på internet klumpar ihop kristna jämfört med de antal fall där folk klumpar ihop muslimer. Även om det såklart finns kristofober.


När kristendomen är på ta inom median tex så fulls kommentarsektionen med generaliseringar om kristna och kristendomen och i flesta fallen är det vänster-folk som står för dom, thats my point.  Du verkar inte heller fatta att du och andra är väldigt västcentrerad. Så som SDare och andra höger-Européer håller på mot islam är samma som högern-personer i icke-kristna länder gör mot kristna....tex i mellanöstern, asien, afrika etc.......världen är inte = väst och  thats it.

anonym321123:


Hur är detta relevant till det jag skrev?

Ingen anning. Tyckte dock det var värt att påpeka. Det bevisar ju bara vilket hyckleri som finns inom vänstern där man försöker framställa kristendomen som en religion som endast tillhör den vita mannen. Islam däremot och andra religioner framställs av vänstern som globala religioner för alla kön...


anonym321123:


 Är det enligt dig fel att göra skillnad på MB och ISIS?

Fast vänstern i europa lider  av hyckleri. Ni framställer europeiska högern som rasister och nazister.  , med er egen logik så ska vi kalla all islamism för ISIS om le pen etc är nazister då är mb = isis


anonym321123:


Då borde det ju vara otroligt enkelt att komma med ett exempel. Så har du något?

debatter irl och på internet.

nameis,: De skulle aldrig acceptera om SD tog makten.
Menar du nu att V, S och MP inte skulle acceptera en SD-valseger?

nameis,: Ett sätt att smutskasta katoliker. Att öht påpeka det är märkligt.
Citatet syftar mer på att det inte är osannlikt att katolska konservativa skulle lockas till Le Pen.

nameis,: Varför tar ingen upp att över 60 % av alla katoliker faktiskt röstade på Macron?
Valet hade inte avgjorts när skribenten skrev artikeln.

nameis,: När kristendomen är på ta inom median tex så fulls kommentarsektionen med generaliseringar om kristna och kristendomen och i flesta fallen är det vänster-folk som står för dom, thats my point.
Jag menar inte att det inte finns folk inom vänstern som generaliserar om kristna, men jag har inte intrycket av att "vänstern" i allmänhet gör det.

nameis,: Du verkar inte heller fatta att du och andra är väldigt västcentrerad.
Hur är jag det?

nameis,: samma som högern-personer i icke-kristna länder gör mot kristna....tex i mellanöstern, asien, afrika etc.......
Jag har inte riktigt hört något om att "vänstern" anser att kristna inte förtrycks i olika delar av världen.

nameis,: Det bevisar ju bara vilket hyckleri som finns inom vänstern där man försöker framställa kristendomen som en religion som endast tillhör den vita mannen.
Tänker du på någon särskild person som säger detta?

nameis,: Ni framställer europeiska högern som rasister och nazister.  , med er egen logik så ska vi kalla all islamism för ISIS om le pen etc är nazister då är mb = isis
För det första identifierar jag mig inte som "vänster".För det andra så identifierar varken jag eller de flesta inom "vänstern" M, L, C eller KD som "nazister". Jag anser inte ens att SD är nazister. De är dock rasister. Att kalla SD för ett rasistiskt parti är inte att kalla alla som är höger för rasister.

nameis,: debatter irl och på internet.
Okej...Kan du visa mig en sådan debatt?

Allahu musta'aan. Jag ber för att Bashar och hans regim faller. Han och hans allierade har orsakat så mycket lidande och han är långt ifrån en värdig ledare av Syrien. Inte för att jag nödvändigtvis är emot idén om auktoritära ledare, men en som utsätter sitt folk för förtryck, tortyr, misshandel, bombningar, gasattacker etc. har inte rätt till sin position. Han gör dessutom det hela i tron att han är muslim. Hans sujood till Allah kommer inte att hjälpa honom, när han står inför Gud på domens dag kommer han att bli hårt straffad för att ha stört ordningen på jorden, in shaa Allah.

Med Guds tillåtelse faller Bashar al Assad och hans regim, och med Guds tillåtelse växer en ledare värdig att styra Syrien fram. Må Allah beskydda mina syskon i Syrien. Må Allah demolera det alawitiska styret. Ameen