Forumet - Tror ni någonsin att SD kommer få något inflytande?

Tror ni någonsin att SD kommer få något inflytande?

3919 0 69
Riksdagsvalet närmar sig och alla säger sig inte vilja samarbeta med SD i vanlig ordning, och det är mycket troligt att det blir så i detta val. Men vad tror ni om SD:s chanser till valet 2018 när herr Reinfeldt har avgått? Kommer denna avsky mot SD någonsin att försvinna? I Danmark och Norge sa dom samma sak och där har ju båda inflytande över invandringspolitiken, i Norge t.o.m ministerposter.

Eller kommer vi ha en S-regering i minst 4-5 mandatperioder och borgarna kommer lägga sig ner och självdö för att dom inte vill svälja stoltheten?
Kanske inte i sig själva, men förra gången vi hade ett brunt parti i riksdagen så kom det andra partierna att så småningom sakta men säkert själv ta till sig många av deras förslag så kanske. Får se hur det blir när högern får vara i opposition, hur man då ställer sig till SD.

Spana också in:

De är ju folkvalda och herr Jimmie håvar in kilovis med pengar så det är ju bara en tidsfråga innan de får inflytande över allt möjligt. De har ju ändå vunnit ganska mycket mark på relativt kort tid tycker jag så de har ju en massa stöd ändå som de andra partierna snart ej ignorerar längre.

Tror på två olika scenarion.

SD kommer inom de närmsta åren komma upp i höga siffror, säkert runt 15-20%. Detta kommer antingen göra att de övriga partierna anpassar sin invandringspolitik. Troligtvis Socialdemokraterna eller Moderaterna. SD kommer marginaliseras, aldrig få makt, och bli ett konservativt parti på typ 5% med bara vanliga väljare, (inga missnöjesröster, dem har gått till S eller M).

Eller så fortsätter de övriga partierna att fortsätta föra sin invandringspolitik samtidigt som SD bara ökar mer och mer. 20-30%? Till slut kommer SD vara så stora att man är tvungen att ge dem inflytande, de övriga partierna har förlorat sin trovärdighet. SD kommer bli en verklig maktfaktor.
Det SD står för i sig kanske inte är rasistiskt men SD har flera högt uppsatta medlemmar som har uttryckt sig både racistisk och sexistiskt. Om SD vill bli ett proffisionellt parti som ska ha inflytande borde de absolut byta "styrelse". Fast de har väl fått för dåligt rykte nu, ingen som inte är racist vill antagligen inte vara med där då SD är lika med racister. Önskar att fler (speciellt vuxna) läste på lite innan de förtränger sanningen, drar förutfattade meningar och förhastade slutsatser.
En annan viktig sak om SD: Gjorde ett projekt om Sverigedemokraterna i skolan (inför EU valet jobbade vi i olika grupper om olika partiet) och var därför inne på deras sajt där det stod lite om vad de står för och vad de vill ändra. De är många som säger att SD bara säger massa saker som ska förändras utom att säga HUR de ska förända och det stämmer utmärkt, däremot påstår de flesta också att SD har en ynklig politik i och med detta men jag säger tvärtemot. Det lockar följare och SD kommer väl antagligen inte få något större ansvar inom närmare tid och dessutom OM (inte så troligt) att de skulle vinna valet så skulle de inte kunna skicka ut alla flyktingar och invandrare då ingen i riksdagen skulle gå med på det.
SD är rasister och nazister och alla som röstar på dem är också rasister och nazister. Förstår inte varför polisen inte bara sätter dem i fängelse allihop, som de gjorde med Gyllene Gryning i Grekland.


Razor: SD har redan ett visst inflytande som vågmästare.
Men ingen vill samarbeta med dem som tur är så de får ingen nytta av sin vågmästarroll Glad