Aviseringar
Rensa alla

Tror ni någonsin att SD kommer få något inflytande?


Ämnesstartare

Riksdagsvalet närmar sig och alla säger sig inte vilja samarbeta med SD i vanlig ordning, och det är mycket troligt att det blir så i detta val. Men vad tror ni om SD:s chanser till valet 2018 när herr Reinfeldt har avgått? Kommer denna avsky mot SD någonsin att försvinna? I Danmark och Norge sa dom samma sak och där har ju båda inflytande över invandringspolitiken, i Norge t.o.m ministerposter.

Eller kommer vi ha en S-regering i minst 4-5 mandatperioder och borgarna kommer lägga sig ner och självdö för att dom inte vill svälja stoltheten?


   
Citera

tumblr_mj0lthNQxJ1rz3lrdo1_500.gif


   
SvaraCitera

Kanske inte i sig själva, men förra gången vi hade ett brunt parti i riksdagen så kom det andra partierna att så småningom sakta men säkert själv ta till sig många av deras förslag så kanske. Får se hur det blir när högern får vara i opposition, hur man då ställer sig till SD.


   
SvaraCitera

Sd blir ju dessvärre mer och mer legitimt och de kan väl inte riktigt visa vilket pissparti de är förrän de får lite ansvar, så tyvärr kommer de nog inte vara utfrusna för evigt.


   
SvaraCitera

De är ju folkvalda och herr Jimmie håvar in kilovis med pengar så det är ju bara en tidsfråga innan de får inflytande över allt möjligt. De har ju ändå vunnit ganska mycket mark på relativt kort tid tycker jag så de har ju en massa stöd ändå som de andra partierna snart ej ignorerar längre.


   
SvaraCitera

Tror på två olika scenarion.

SD kommer inom de närmsta åren komma upp i höga siffror, säkert runt 15-20%. Detta kommer antingen göra att de övriga partierna anpassar sin invandringspolitik. Troligtvis Socialdemokraterna eller Moderaterna. SD kommer marginaliseras, aldrig få makt, och bli ett konservativt parti på typ 5% med bara vanliga väljare, (inga missnöjesröster, dem har gått till S eller M).

Eller så fortsätter de övriga partierna att fortsätta föra sin invandringspolitik samtidigt som SD bara ökar mer och mer. 20-30%? Till slut kommer SD vara så stora att man är tvungen att ge dem inflytande, de övriga partierna har förlorat sin trovärdighet. SD kommer bli en verklig maktfaktor.


   
SvaraCitera

isola: De är ju folkvalda och herr Jimmie håvar in kilovis med pengar så det är ju bara en tidsfråga innan de får inflytande över allt möjligt. De har ju ändå vunnit ganska mycket mark på relativt kort tid tycker jag så de har ju en massa stöd ändå som de andra partierna snart ej ignorerar längre.

RasistArg


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

champuss:

RasistArg

nope


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

giphy.gif

När SD får mer inflytande.


   
SvaraCitera

förhoppningsvis inte.


   
SvaraCitera

Hyfs: När SD får mer inflytande.

aa, och så glad blir du eftersom dem är rasister va?


   
SvaraCitera

Hyfs:
giphy.gif

När SD får mer inflytande.

du är en idiot kan då konstateras


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

champuss:

aa, och så glad blir du eftersom dem är rasister va?

Nej dom är absolut inte rasister. Och vänstern är inte kommunister och högern är inte fascister. 


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

cairne:

du är en idiot kan då konstateras

Förklara gärna varför? Du verkar ju så snäll.


   
SvaraCitera

SD har redan ett visst inflytande som vågmästare.


   
SvaraCitera