Forumet - Tror ni på Gud?

Tror ni på Gud?

2241 1 34

Spana också in:

Problemet med begreppet Gud är att det direkt förknippas med religion och det ser vi idag vad beträffar islam vad det ställer till med. Men för övrigt - JA, jag tror på en Gud som en del av universums tillkomst men min Gud har inget med religion och göra utan enbart med en möjlig delaktighet i universums tillkomst att göra. Sedan om Gud har någonting med livet i form av allting ifrån den encelliga bakterien upp till människan att göra har jag ingen uppfattning om. Dessutom är jag mycket tveksam till om det var så smart att göra just vår planet Jorden till en planet med mänskligt liv med tanke på kontinentalförskjutningar som i sin tur resulterar i jordbävningar/tsunamis, vulkanutbrott osv. Samt icke att förglömma den strålning som solen kan förorsaka allt levande på jorden i negativ synvinkel.

Men visst vore det häftigt om Gud kunde förkroppsligas och dyka upp på jorden och presentera sig som universums skapare. Tumme upp

Daddy Cool:
Vore intressant att höra vad du själv anser vara GUD? Skapare av hela universum från tidernas begynnelse eller orsak och verkan av jordbävningar, vulkanutbrott, tsunamis och andra naturhändelser som inte direkt är relaterat till människan?
Svårt att tro att gud skapade Universum. Svårt ändå att se att flera miljarders ljusår är skapad av ett väsen som man ska tro på. Men visst är det skönt att tänka så, man blir genast större.

Smilen: Svårt att tro att gud skapade Universum. Svårt ändå att se att flera miljarders ljusår är skapad av ett väsen som man ska tro på. Men visst är det skönt att tänka så, man blir genast större.
Problemet med samtliga religioner är att de på något sätt "förkroppsligar" Gud vilket naturligtvis är helt fel... enligt mig. Vem vet - Gud kanske är elektromagnetism eller ljus!??