Forumet - tror ni på stjärntecken och stämmer det på er??

tror ni på stjärntecken och stämmer det på er??

5405 0 25
Vill bara veta hur många av er tror på astrologi
Tycker ni att det som står om ert stjärntecken stämmer in på er?
är typ helt galen i det, tycker det är jätte spännande [blush]
jag har jungfru och läste om det i den här sidan och det stämde faktist på mig.
Ni får gärna berätta vad ni har för stjärntecken och om det stämmer på er.
Gå in på den här sidan och välj eran stjärntecken och läs om det.

http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/stjarntecken/

STJRNT~1.JPG

getalife:

Tycker ni att det som står om ert stjärntecken stämmer in på er?


Stenbocken har god organisations- och planeringsförmåga. Stenbocken är metodisk och målmedveten, ansvarskännande och plikttrogen. En klippa för arbetsgivaren. I relationer och samarbete är Stenbocken lojal, principfast och pålitlig. En god vän att luta sig mot. Stenbocken står alltid med båda fötterna på jorden och håller sina löften.

Planeten Saturnus styr över tecknet. Det gör Stenbocken prestationsinriktad och en smula allvarsam. Stenbocken lämnar inget åt slumpen utan går alltid metodiskt tillväga. Nödvändiga förändringar ska vara väl genomtänkta. Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar. Stenbocken är känd för att vara bestämd och envis, i det närmaste orubblig i sina åsikter.

Den som är präglad av detta jordtecken är konsekvent i sitt agerande och sätter upp långsiktiga mål. Stenbocken värdesätter stabilitet och trygghet, och strävar långsamt framåt. Självständiga roller, förknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått och en längtan efter att ”åstadkomma något” i tillvaron. En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

Integriteten är stark och Stenbocken har ofta en behärskad, distanserad läggning. Ett stort kontrollbehov är utmärkande. Och skulle något, trots noggranna förberedelser, gå snett, har Stenbocken alltid en reservplan!

Stämmer rätt bra( på hur jag kan vara ibland), tror jag förutom:

. En klippa för arbetsgivaren.

Stenbocken föredrar planering och struktur, framför impulsivitet och alltför djärva chanstagningar.

örknippade med ansvar passar denna disciplinerade natur. Ambitiösa Stenbocken är inte den som ger upp i första taget. Uthållighet och tålamod finns i stora mått

En strävsam och effektiv arbetsmyra som skapar sig en god ekonomi och en trygg plattform.

fast kan vara precis tvärtom också så..öh

Spana också in:

getalife:

jag håller med dig men hur kommer det sig då att min stjärntecken stämmer ?


För att den utpekar generella karaktärsdrag? För att du hyser överdriven tilltro till ytliga beskrivningar av psykologiska mekanismer?

Astrologi bygger på uråldriga fantasier som har lika mycket sanningsvärde som mytomaners CV:n.
"Lejonet är handlingskraftig och bestämd, trivs med uppmärksamhet och värdesätter kvalitet. I relationer är Lejonet varm och lojal. Att få ta emot eller ge andra uppskattning är viktigt för denna stolta och generösa karaktär. En smula fåfänga hör till bilden, likaså smak och stilkänsla. Lejonet föredrar traditionell uppvaktning och förväntar sig respekt.

Solen härskar över detta karismatiska eldtecken. På motsvarande sätt som solen är centrum i vårt solsystem blir ofta Lejonet en centralgestalt, både i sociala och yrkesmässiga sammanhang. Vi finner många präglade av Lejonets tecken på ledande, ansvarsfulla poster. God organisations- och planeringsförmåga är kännetecknande. Lejonet ställer höga krav, på sig själv och andra, och uppnår ofta goda resultat.

Lejonet trivs i glada och festliga sammanhang, gärna pompa och ståt. En kreativ natur som satsar till 100 procent när något ska presteras eller genomföras. Lejonet ogillar amatörmässighet och gör inga halvhjärtade insatser. Men samtidigt har denna kraftfulla ledarnatur, utrustad med viljestyrka och pondus, inga problem med att koppla av och njuta när tillfälle ges. Lejonet trivs lika bra i hängmattan som på toppen av karriärstegen.

Lyx och glamour, komfort och njutningar tilltalar denna livsnjutare. Men ett Lejon som inte får utlopp för sin kreativitet och sitt behov av uppmärksamhet, kan bli en aning styrande. Lejonet är principfast och viljestark. Trots behov av beröm och social stimulans har Lejonet stark integritet. En som kan ryta till när det behövs."

Ja just detta stämde in på mig.
datumen på din bild stämmer inte för jag är inte oxe, jag är tvilling. men läser jag båda beskrivningarna så stämmer delar av dem på mig. tvillingen stämmer dock mest överrens med mig som person. datumen på hemsidan verkar stämma dock.

så.. nja. tror inte på horoskop, även om det är lite intressant ibland. spec när de ska förutspå ens dag. då känns det ju som att alla beskrivningar på varje horoskop passar på en själv. vi människor har ju en tendens att vilja veta sånt vi inte i förväg kan veta...
"Den typiska Fisken är rättvis och medkännande, ömmar för alla som har det svårt. En mjuk, känslig och sårbar läggning är kännetecknande, liksom en strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron.

Neptunus är tecknets härskare, känd som vattenguden i den grekiska mytologin. Den som är född i ett vattentecken är en känslomänniska, med ett rikt inre liv. Fisken är en god lyssnare och har förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livssituation. Fisken är mycket intuitiv och anar sig fram i tillvaron. Här finns stora fonder empati och välvilja. Fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd. De svaga och utsatta grupperna i samhället, barn och djur, ligger denna godhjärtade natur extra varm om hjärtat.

Många Fiskar känner sig vilsna och har perioder där de upplever att de inte passar in. En känsla av utanförskap kan stundtals vara svår att brottas med, men ger samtidigt Fisken en mycket tolerant människosyn. Fisken väljer ibland att fly undan, att inta ett passivt förhållningssätt. Det är viktigt att Fisken vågar följa sina drömmar och visioner, att ha modet att lyssna med det inre örat…

Fisken är en sökare med en öppenhet för andra dimensioner. En god människokännare och humanist, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra och stora fonder välvilja.
"

Det där om barn och djur vetefan (klart jag bryr mig, men...), men i övrigt känns det ändå rätt nära. Men jag tror inte det går att dra några speciella slutsatser utifrån stjärntecken ändå. Det är möjligt att det kan påverka lite när på året man är född, men någon har ju ändå bestämt var gränserna mellan tecknen går... skulle jag vara född första dagen på ett stjärntecken, eller sista på det andra... då tycker jag snarare det borde innebära att resultatet blir något mellanting av tecknen, snarare än att "Nej, du är född fisk! Bara fisk!"
Är jungfru. Tror inte på att stjärntecken betyder någonting, tror att det är precis som det mesta annat i samma stil att det är så brett generaliserat att alla ska kunna känna igen sig. Läser man horoskop så står det typ "Den här veckan kommer något tungt att hända, men du tar nya tag och kanske får du en extra knuff i rätt riktning".

Det händer väl jobbiga saker varje vecka? Antingen något stort som att någon dör eller man förlorar jobbet, men även de som blir förkylda, får en påminnelseavgift för en glömd faktura eller måste gå ut i spöregn kommer ju kunna hitta något under veckan som känns tungt. Och de flesta kämpar på med vardagen i vilket fall som helst och tar alltså nya tag. En extra knuff i rätt riktning kan ju betyda vad som helst. Partner kommer hem med choklad, man blir bjuden på fest, man vinner 50 kr på triss, man får sovmorgon.

Letar man efter att känna igen sig så kommer man göra det.
Men kan i alla fall utvärdera vad som står på sidan.


Den typiska Jungfrun har en tjänande läggning och tycker om ordnade rutiner. Jungfrun är noggrann och flitig och har sinne för detaljer. I relationer och samarbete är Jungfrun pålitlig och ansvarskännande. Stark integritet hör till bilden, det gör att Jungfrun kan upplevas som reserverad och försynt. Hjälpsamhet finns i stora mått.
- Rutiner är viktiga för mig och jag är känd i min bekantskapskrets för att vara bra på att planera och organisera. Jag tar på mig allt ansvar och all skuld för allt, alltid. Vet inte om jag har stark integritet, ofta är min uppfattning om integritet inte samma som andras.

Jungfrun är en plikttrogen arbetsmyra som får mycket uträttat i det tysta. Den som är präglad av detta strävsamma tecken har en tendens att ta på sig mer arbetsuppgifter än nödvändigt. En väl inbokad agenda och en fulltecknad vardag hör till bilden.
- Tycker om att arbeta ensam och får således mycket gjort i det tysta. Resten stämmer inte, tycker inte om att ha fullspäckat schema och undviker det till varje pris.

Jungfrun eftersträvar renhet, både till kropp och själ. Ett välstädat hem med bra förvaringsmöjligheter är viktigt för Jungfruns välbefinnande. God framförhållning är naturligt för denna praktiska karaktär. Inga detaljer lämnas åt slumpen. Pålitlighet och ansvarskänsla hör tecknet till. En Jungfru kan man lita på. En resurs i både arbetslivet och hemmet, som utför sina uppgifter med största noggrannhet.
- Klart jag vill vara ren och ha det fint hemma, vem vill inte det? [confused] Har extremt god framförhållning (eller kontrollbehov, beroende på hur man vill se det).

Jungfrun är tålmodig och gör inte så stort väsen av sin person. En jordnära, sparsam och något försiktig läggning hör till bilden samt en strävan efter perfektion. Självkritik och analytisk förmåga är kännetecknande. Hjälpsamma Jungfrun är alltid beredd att ställa upp för andra och förväntar sig inga motprestationer, utan gör det av hjärtat!
- Är absolut INTE tålmodig. Är ganska jordnära men ändå drömsk, är inte sparsam. Är mycket självkritisk och analyserar allt. Självklart vill jag hjälpa andra och ställer inte andra i skuld när jag hjälper dem :s