Forumet - Tror ni på utomjordingar?

Tror ni på utomjordingar?

5600 0 72

Spana också in:


Cutenessoverload:
Måste, måste det ju inte men skulle vara lite konstigt att det inte finns några planeter som våran men andra liv behöver det ju inte finnas. Jag gissar bara att det finns något sorts liv.
Ja. Samtidigt får vi tänka på att vår planet haft extrem tur - marginalerna är väldigt små. Hade vi exempelvis befunnit oss 1 % närmare solen så skulle världshaven torkas ut. Sedan vet vi inte hur stor eller liten sannolikheten är för liv att uppstå, i synnerhet inte intelligent sådant.

Ja, men  absolut. Jag betvivlar starkt att Jorden är den enda planeten där liv existerar.  Det finns ju hur många solsystem som helst. Att tro annat är väll ganska trångsynt ändå?


Schism: Det verkar inte precis krylla av dem där ute. Jag är osäker.
Vadå, menar du att det kryllar av OSS därute?! Eller har du möjligtvis varit på utflykt till de olycka solsystemen? Mycket gladBlink


Min poäng är att bara för att det skulle finnas liv på andra planeter, betyder inte det att dom gör resor runtom till andra världar och kollar läget som på film.

Grundförutsättningarna är rätt avstånd från solen. Och vatten. Finns det vatten, finns det syre.

Men sedan är ju frågan hur långt i utvecklingen av liv denna planet i så fall skulle ha kommit.

Volvo4life: Vadå, menar du att det kryllar av OSS därute?! Eller har du möjligtvis varit på utflykt till de olycka solsystemen? Mycket gladBlink
Nej, men man kan föreställa sig att det - med tanke på hur gammalt universum är - finns och har existerat många civilisationer som förr eller senare blivit högteknologiska nog att antingen expandera eller (med eller utan syfte) lämna spår efter sig. Detta är dock, liksom uppfattningen att vatten är den enda källan till liv, ett väldigt mänskligt sätt att tänka eftersom det kanske rör sig om varelser som fungerar på ett helt annat sätt än vi.

Volvo4life: Grundförutsättningarna är rätt avstånd från solen. Och vatten.
Eller, möjligen, ammoniak, utifrån det vi vet i dag.