Forumet - Trumpet?

Trumpet?

1176 0 22
Finns det någon trumpetare här inne? [smile]

Jag funderar starkt på att sätta en trumpet på önskelistan. Grejen är bara att det inte finns någon musikalisk människa i min familj, eller släkt.

Jag måste få veta vilket nybörjarmärke som är prisvärdast, vad man bör veta innan man införskaffar trumpeten... Ja, ALLT! Jag är total n00b.

Det kanske inte ens är någon som trumpetar här inne..? [sad]

Spana också in:

I love Lucy:

Det är skitsvårt att blåsa så ljuden låter bra :(


Jasså? Har du spelat på den länge och det är fortfarande svårt? Finns det inte olika munstycken kanske, som passar för olika sortens spelare?

Har inte direkt ställt in mig på att det ska vara lätt, vill mer att det ska vara ett roligt bi-instrument att pyssla med.
martin312:

jag kan trumpet [blush]


ÅH! Människa, svara på mina frågor!!!

Har du något hum om bra nybörjartrumpeter? Är t ex Yamaha bra?
Eftersom jag inte vill ruinera mina föräldrar så funderade jag lite på begagnat, man kan väl lämna in blåsinstrument för rengöring?
Fast det är väl som att köpa en begagnad sexleksak? [tard] Eller?

Oj vad jag babblar, men jag känner mig så ivrig [blush]
svajig:

ÅH! Människa, svara på mina frågor!!!


har inte en aning om nybörjar trumpeter, men jag hyrde i början från kommunen (yamaha), sen fick jag en jupiter, har för mig att ålder e rätt viktigt, när jag börja var jag inte i närheten av att vara fullvuxen så har för mig att det inte är någon större ide att köpa vid tidig ålder. begagnad trumpet är väl ganska bra tror jag, finns ju butiker i sthlm som sysslar med sånt o dom brukar vara rätt bra rengjorda, har en jupiter nu iaf... (plötsligt fick jag ett sug av att gå och spela)