Forumet - Tufft läge

Tufft läge

1274 0 126
Min pojkvän som är 16 år blev dömd till böter, hans familj har det väldigt dåligt ställt, dom lever under en ekonomisk begränsning därför har varken han (som är arbetslös och går i skolan) eller hans familj råd att betala bötern. Jag har märkt att han mått väldigt, väldigt dåligt över allt med rättegången så jag har givetvis försökt stötta och funnits där för honom men nu har han bara det största problemet kvar - att betala bötern. Han har inte råd och det vet jag om, han har inte bett mig hjälpa honom eller någonting men jag vill göra det därför har jag sparat mitt studiebidrag som är 1050 kr som jag ska ge till honom men jag vet att dom pengarna inte räcker, inte på långa vägar. Bötern är på flera tusen lappar, jag har inte råd med det (inte denna månad iaf, mitt nästa studiebidrag kommer inte förens om en månad) och han var verkligen inte råd med det, speciellt inte hans familj. (de spenderar hans studiebidrag på mat och andra behövligheter, mamman är ensamstående och har svåra hjärtproblem därför kan hon inte arbeta)

Så nu till min fråga, finns det något annat sätt jag kan hjälpa honom? Har han rätt att söka bidrag eller liknande till bötern eller finns det någon möjlighet att socialen alternativt staten kan betala hans bötern pga de ekonomiska omständigheterna?

Spana också in:

kebu12:

känner till situationen eller?


nej, men jag har flera vänner som av div. anledning hamnat i en bötessituation de inte klarat av, allt ifrån några tusen till närmare hundra. det är aldrig roligt att hamna hos kronofogden eftersom det syns överallt, och om man kan är det "bättre" att låta någon annan som man står nära och som litar på en betala skulden så att man kan betala av till denne istället.
kebu12:

Varför skall du betala hans böter?


jag vill hjälpa honom, blir ledsen över att se honom så nere. Han har inte bett mig betala hans böter.internet:

det är bättre att låna pengar av någon än att hamna hos kronofogden


Sant, tack för att du kunde svara vettigare än mig.fröken stöken:

what did he do?


Jag har ingen rätt att berätta det, det är hans ensak.OF 5:

ska man lära sig något av sina misstag ska ingen annan åtgärda dem


Det var många som blev anmälda, målsägande har till och med bett om ursäkt för "hämnden" så ja, givetvis bör man lära sig något av ens misstag men vad ska han lära sig av ett misstag som någon annan gjorde? Att inte göra det, ja. Han lär troligtvis aldrig begå samma misstag.isola:

Nu får han ju lära sig. Ingen annan ska betala hans böter, han får fixa detta på något sätt själv.


Förstår mig inte på en del, ifall du ser en person du tycker väldigt mycket om må otroligt dåligt skulle du inte försöka hjälpa han/hon då? Istället för att vara så dömande ..
isola:

Söka skitjobb etc.


Han har redan gjort det, utan resultat.
Stuck With Eachother:

Det var många som blev anmälda, målsägande har till och med bett om ursäkt för "hämnden" så ja, givetvis bör man lära sig något av ens misstag men vad ska han lära sig av ett misstag som någon annan gjorde?


varför överklagade han det inte för då [confused]
Stuck With Eachother:

Förstår mig inte på en del, ifall du ser en person du tycker väldigt mycket om må otroligt dåligt skulle du inte försöka hjälpa han/hon då? Istället för att vara så dömande ..


Det lär den sig inte på. Han har satt sig i skiten själv, då får han ju ta sig ur den också. Han är 16, inte 6.
Stuck With Eachother:

Sant, tack för att du kunde svara vettigare än mig.


ingen fara, jag önskar er lycka till.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


isola:

Det lär den sig inte på. Han har satt sig i skiten själv, då får han ju ta sig ur den också.


skärp dig, kan man hjälpa till så gör man det. man lär sig utan att få "maxstraff", speciellt när man är såpass ung. det är snarare när man inte får hjälp som man inte "lär" sig, eftersom man odlar ett förakt mot institutionen och samhället. hårda straff hjälper inte, det gör däremot ett samvete.

isola:

Han är 16, inte 6.


precis, han är inte ens myndig
isola:

Han har satt sig i skiten själv,


Han satt sig inte i skiten, du vet ingenting om vad som hänt så snälla lägg bara ner.isola:

då får han ju ta sig ur den också.


det är inte så lätt för honom det är just därför jag vill hjälpa honom, som vän och flickvän gör man det, man försöker hjälpa den man tycker om. Lojalitet är någonting som varenda människa bör du, även du, som verkar vara så kall.isola:

Han är 16, inte 6.


spelar ingen roll hur gammal man är, oavsett ålder så hamnar man i en situation som är svår att ta sig ur, då kan man behöva hjälp.internet:

ingen fara, jag önskar er lycka till.


tack så jätte mycket! [smile]
det går tyvärr inte att göra så mycket åt situationen. man kan inte göra upp betalningsplaner eller liknande för böter och så vitt jag vet finns det inga bidrag att söka.

jag tycker att ni ska försöka skrapa ihop pengarna inom er bekantskapskrets och sedan göra upp en plan för hur din pojkvän ska betala tillbaka dem (om det nu skulle behövas). även ifall det kanske är pinsamt för honom att hans/era kompisar får kännedom om böterna så är det värt att inte hamna hos kronofogden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


såg nu att internet har skrivit i princip samma sak, måste lära mig läsa innan jag postar.
internet:

är sig utan att få "maxstraff", speciellt när man är såpass ung. det är snarare när man inte får hjälp som man inte "lär" sig


Han lär inte få något "maxstraff". Böter ska kännas, det är ingenting som man ska få hjälp med, så att man fattar att man inte ska göra om det för att det inte känns så jäkla kul att vara i den sitsen.
Det är så man lär sig.
Det hade ju varit en annan sak om han inte gjort någonting och behövde pengar till mat.