Forumet - Två filmer att jämföra?

Två filmer att jämföra?

2123 0 15
Jag ska göra en jämförelseanalys på 2 st filmer. MEN, jag kan verkligen inte komma på några eller vilket tema jag ska gå efter. Tänkte att de skulle ha ungefär samma handling så man kan jämföra hur de tar upp ämnet osv osv.

Ni har möjligtvis inte några tips om filmer som är bra att jämföra?
Jag är mer den djupa människan och tittar hellre på drama och jämför det än jämför olika actionscener...

Spana också in:

Human:

Tänkte att de skulle ha ungefär samma handling så man kan jämföra hur de tar upp ämnet osv osv.


Ta två olika filmer som handlar om andra världskriget. Kolla upp vilket land som lett produktionen och se om det påverkat filmens utformning. Kan bli en spännande analys.
passaro:

Rain Man och Good Will Hunting.


Hade du kunnat motivera det där lite?
Såg Good will hunting igår och tyckte den var super, tänkte lite på den där andra filmen om geniet som blir helt cp i slutet, glömt namnet för tillfället.. Har iofs aldrig sett Rain man men jag har mer hört att den ska vara lite småfånig/mysigt, förstår inte riktigt hur de hänger ihop. Undrar helt enkelt så jag vet om det är värt att jag spenderar min kväll på att se den, måste nämligen skriva den där jämförelsen imorgon : )
Human:

Hade du kunnat motivera det där lite?


Två olika personligheter som är utsatta och utsätts för olika prövningar i livet, där dessa personer (Will och Raymond) har speciell form av förmåga/begåvning där folk omkring dem försöker utnyttja, iaf till en början i båda av filmerna. Där den ene har någon form av fotografiskt minne vilket gör honom väldigt skärpt och den andre är autistisk och även han har en form av fotografiskt minne.

Filmerna är lite lika på flera sätt, men olikheterna är desto fler, vilket gör det mer intressant att belysa och analysera filmerna.

Dessutom är Rain Man värd att se, riktigt bra film.