Forumet - Två Sd-politikers hus vandaliserade i natt

Två Sd-politikers hus vandaliserade i natt

4429 0 101
Sverigedemokraten Jonas Millard fick fönsterrutan i sin dörr krossad och dörren nerklottrad i natt. På hans partikamrat Robert Boströms dörr stod det klottrat "nassesvin". På båda dörrarna är klottret undertecknat Antifa, AntiFascistisk Aktion.

Jonas Millard, partiföreträdare för sd i örebro kommunfullmäktige kom hem från jobbet i morse klockan 07.20. Då märkte han att någon krossat rutan till hans ytterdörr och klottrat orden ”Hoppa av sd Millard /Antifa Örebro”.
- Man blir chockad. På ett sätt är det jättetråkigt att säga att man inte är förvånad.

"Det är för jävligt
Robert Boström, ordförande för sverigedemokraternas ungdomsförbund i Örebro län, har också blivit utsatt i natt. Hans port, som är försedd med portkod, var nerklottrad med "Robert Boström nassesvin /Antifa Örebro".
- Jag är måttligt förbannad, säger Robert Boström. Det är för djävligt. Det är en så personlig kränkning, rent förtal.
Under morgonen har partimedlemmarna ringt runt till varandra för att kolla att ingen annan blivit utsatt i natt.
NA har utan framgång sökt AFA för en kommentar, och för att få bekräftat att det är de som står bakom attentaten. Jonas Millard tror att det är dem, och uppfattar att AFA gör sina aktioner för att de vill att han och andra sverigedemokrater hoppar av från politiken.

Men kan du ha förståelse för att de föraktar er politik?
- Jag förstår att människor inte håller med oss och vår politik. Men jag har ingen som helst sympati för att de begår terrorhandlingar mot människor.
Stenen som kastades in till honom har polisen tagit med sig för att undersöka.
- Men de sade att chansen att hitta fingeravtryck på en sten i princip är obefintlig.

Vad hade du gjort om du varit hemma?
- Det vill jag helst inte tänka på, jag hade blivit livrädd. Jag har en dotter på 2 år, som just nu bor hos sin mamma. Hon åkte härifrån i förrgår. Hade hon varit här hade jag blivit rädd på ett helt annat sätt.

Stärker sd
Robert Boström tror inte att den här typen av handlingar är negativa för sverigedemokraterna.
- Jag tror snarare att det stärker oss inom partiet, och att de flesta håller med om att sånt hät inte är okej i vårt samhälle.

Image

http://www.sr.se/orebro/nyheter/arti...rtikel=2387625

Vandalisering av politikers hus

Två politiker i Sverigedemokraterna i Örebro har fått sina hus nedklottrade natten mot måndagen.
På dörren till sverigedemokraten Jonas Millards hus har någon skrivit ”Hoppa av sd Millard Antifa Örebro” och dessutom hade en sten slängts in genom en ruta på dörren.

Den andre sverigedemokraten som råkade ut för det här natten mot måndagen är Robert Boström som bor i hyresrätt där fasaden är nedklottrad.
På fasaden står det ”Robert Boström nassesvin”, enligt Robert Boström.
- Jag blir irriterad och förbannad. Det här innebär bara merjobb för min hyresvärd, säger han. Antifa står för Antifascistisk Aktion.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1283534

Sd-politikers hus utsatta för skadegörelse

Två sd-politikers hus utsattes någon gång under natten eller morgonen för skadegörelse.

Jonas Millard, ledamot i landstingsfullmäktige, upptäckte när han kom hem från jobbet i morse att någon kastat en sten genom fönstret på ytterdörren till hans hus. Det stod även klottrat "Hoppa av SD Millard" på dörren.

Partiets ordförande för ungdomsförbundet i länet, Robert Boström, blev också utsatt för skadegörelse under natten. Någon hade klottrat på porten till det hyreshus hans lägenhet finns i. Ingen person skadades vid de båda händelserna som nu är polisanmälda.

Image

Är det här också ett sätt att "föra fram sin åsikt"? Jag hoppas verkligen att ingen tycker detta är okej.

Spana också in:

Maxwinner:

Bra gjort, tjockisen förtjänar det. Jävla nasse.


Kan du förklara för mig varför han är nasse? Sverigedemokraterna för ingen nazistisk politik. Sen så undrar jag också hur det i din värld kan vara legitimt att vandalisera andras egendom pga deras politiska åsikter.

Det är sådana som du som är en fara för demokratin i Sverige.
Jonte6:

Sverigedemokraterna för ingen nazistisk politik.


SD startades på 80-talet av skinheads och har fram till idag haft ledare som varit aktiva nazister

Jonte6:

Sen så undrar jag också hur det i din värld kan vara legitimt att vandalisera andras egendom pga deras politiska åsikter.


I Sverige finns någonting som kallas yttrandefrihet, villket gör det möjligt att visa sitt missnöje mot rasister och nazister på det här viset [y]

Jonte6:

Det är sådana som du som är en fara för demokratin i Sverige.


Sveriges demokrati är ålderdomlig och bör utvecklas, liksom den så kallade demokratin i alla andra länder. Hur kan det kallas demokrati när riksdagen har rätt att ignorera en folkomröstning? [n]
Here we go again... Ännu en vilsen vänstersjäl som inte vet vad den pratar om.

Teal Crab:

SD startades på 80-talet av skinheads och har fram till idag haft ledare som varit aktiva nazister


De som har visat sådana symptatier har direkt blivit utestängda ur partiet. Och du, säg en ledare i SD som är nazist. Backa upp det du säger nu.

Teal Crab:

I Sverige finns någonting som kallas yttrandefrihet, villket gör det möjligt att visa sitt missnöje mot rasister och nazister på det här viset


Vad vet du om Sveriges lagar? Yttrandefrihet innebär att man verbalt får säga vad man tycker. Att ta sönder någons egendom innefattar inte yttrandefriheten utan är ett brott.

Teal Crab:

Sveriges demokrati är ålderdomlig och bör utvecklas, liksom den så kallade demokratin i alla andra länder.


Hur ska den utvecklas tycker du då?

Du tycker uppenbarligen inte att alla har lika rätt då du tycker det är okej att attackera människor pga deras politiska åsikter.
Jonte6:

Och du, säg en ledare i SD som är nazist.


De som grundade partiet "Partiets grundare och tidigaste representanter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i Sverigepartiet och den rasistiska kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt." källa

Jonte6:

Vad vet du om Sveriges lagar?


I en sann demokrati är det folkets plikt att hålla människofientligt slödder borta [y]

Jonte6:

Hur ska den utvecklas tycker du då?


Genom Direkt Demokrati och att successivt ta ifrån politikerna makten. Systemet med att "rösta på den minst dåliga" utav 2 sidor, för att sedan låta dem härska ostört av folkets inflytande under 4 år anser jag ha mer anknytningar till diktatur än demokrati.
DeathOrGlory:

Dokumentär ja.


Dessutom är de mest aktvia nazisterna casual, det vet alla. skinheadsen är bara där för umgänget.

DeathOrGlory:

Nej men att det inte var en massa skinheads som grundade SD.


Skinheads har alltid varit aktiva i SD, idag har dock de som fortfarande är kvar börjat klä sig mer normalt. SD grundades hursomhelst av rasister, vilka några, bevisligen sympatiserar med nazismen. Antagligen finns fler än det som "blivit påkommna"
Teal Crab:

De som grundade partiet


För det första, om man vill vara trovärdig använder man inte wikipedia.[tired]

För det andra skrev du "och har fram till idag haft ledare som varit aktiva nazister". Folket som grundade SD är inte samma folk som idag, och är uteslutna ur partiet sedan länge. Att SD har haft ett skumt förflutet förnekar inte jag heller. Men nu pratar vi om idag, det är totalt annat parti idag än vad det var på 80-talet.

Ge mig nu information om vilka detta är som ledare i SD och aktiva nazister.

Teal Crab:

I en sann demokrati är det folkets plikt att hålla människofientligt slödder borta [y]


Men nu pratar vi om demokratin idag. Du trodde att yttrandefrihet innefattar att ta sönder annans egendom. Därför kan jag endast klassa dig som en jävla idiot som inte borde lägga sig i diskussioner som du uppenbart inte vet något om.