Forumet - Tvätta under förhuden

Tvätta under förhuden

3217 1 9

Spana också in:

MarcusP:

Jag har vid flera tillfällen hört att man ska tvätta sig under förhuden varje dag. Jag brukar bara göra detta när jag duschar (bara när jag duschar hemma). Aldrig när jag duschar t.ex. efter idrotten. Hur tvättar ni er och hur ofta?


Förmodligen är det rekommenderat att dagligen tvätta för att vissa har lättare för att få flens, själv har jag aldrig fått flens trots att jag inte duschat på flera veckor. Varje gång jag duschar tvättar jag dock penis grundligt (dock inte behovligen med tvål innanför, använd isf parfymfri tvål).
Förhuden sitter längst ut runt penis och liknar en lös hudflik. Den är till för att skydda ollonet. Strax innanför öppningen på förhuden finns en speciell sorts talgkörtel. Talget smörjer och skyddar mot bakterier och svamp, vilket gör att man sällan får svampinfektioner på penis. Man ska dock hålla rent och tvätta bort talgen varje dag, annars kan det bli ansamling av bakterier som gör att det luktar illa. Talget kallas ibland smegma. Använd helst ljummet vatten och undvik tvål under förhuden. Tvål kan irritera den känsliga slemhinnan på förhudens insida och själva ollonet.