Forumet - Tvångs klämmer finnar, hur ska jag sluta?

Tvångs klämmer finnar, hur ska jag sluta?

4140 0 20
I snart fyra år har jag tvångs klämmt finnar. Jag har fått massa ärr i ansiktet och dålig hy. Men det går inte att sluta. Kan stå framför spegeln i flera timmar, flera gånger om dagen bara för att få bort finnar och pormaskar. Klarar inte av att låta dom vara, det går bara inte. Klämmer på allt. Jag får jätte mycket ångest efteråt, och känner mig ful och äcklig och säger till mig själv att jag aldrig ska klämma mer.. men det går inte[n].

Någon annan som har samma problem eller någon som har ett tips om hur jag ska sluta. För jag mår riktigt dåligt över det här :S[n]

Spana också in:

Malinmus:

Precis och det vet man ju så väl om. Ändå så går det inte att sluta. Fattar inte hur det kan blir så :S


Undvik situationer då du vet att du pillar, och undvik speglar! När du är hemma t.ex, så gå inte in till badrummet! Och gå ut mer. Jag antar att du inte pillar när du är utomhus.
I sann behavioristisk anda föreslår jag att du tillfogar dig själv någon form av smärta när du gör det. Förslagsvis genom att slå dig själv hårt i ansiktet eller smälla ett gummiband mot handleden eller något annat som gör ont en kort stund. Förr eller senare kommer du nog betinga det med obehag.

Dold text: Funkar inte om du är masochist.
Malinmus:

vill inte låta negativ.. även fast jag inte har något att klämma kan jag hitta saker att klämma .. bara i huden. det kommer alltid ut något.


Har haft exakt samma problem, får.. återfall ibland [blush]
MEN, se till att undvika speglar, typ, när du står vid handfatet kolla bara ner på dina händer då, och klart, ibland måste du ju kolla dig i spegeln, men titta INTE nära och INTE länge. Om man klarar det några dagar så blir det lättare och lättare och till sist slutar man och kan titta sig vanligt i spegeln utan att göra något.
Lycka till [smile]
Malinmus:

vill inte låta negativ.. även fast jag inte har något att klämma kan jag hitta saker att klämma .. bara i huden. det kommer alltid ut något.


är exakt likadan, stört jobbig. nu börjar det dock gå över, återkommer när jag kommer ihåg vad det var som hjälpte för mig.