Forumet - Tvångsbeteenden

Tvångsbeteenden

2409 0 18
Det där räknas inte som tvångsbeteende. Tvångsbeteende är ett sätt att hantera tvångstankar. Du har väl ingen fobi lr liknande som går att anknyta till att du biter på naglarna?. Eller? (jag kan ha fel)

Exempel på tvångstanke: Fobi för smuts
Exempel på tvångsbeteende: tvätta händerna hela jävla tiden, använda handskar när man tar i vissa saker osv
jojjoo:

nåt är det ju som gör att jag vill riva på läpparna och sånt men jag vet inte riktigt vad.. och jag kan ju inte sluta heller [shake] så nåt slags tvångsbeteende måste det ju vara.. eller?


Nja, det är samma sak med mig. Jag biter exempelvis på naglarna något alldeles fruktansvärt. Jag har seriöst aldrig träffat någon med kortare naglar än jag själv haha. hur som. Jag bitter antagligen på naglarna för att bli kvitt nervositet och känsla av stress. oftast gör jag det omedvetet. Ibland kommer jag på mig själv med att göra det när jag ex kollar på film osv, vet inte riktigt varför jag gör det just då.
Men att känna sig stressad och liknande är inte en tvångstanke, går exempelvis inte att jämställa med att man måste dra i handtaget x antal gånger när man öppnar en dörr, annars händer det där...[y]

Spana också in:

jojjoo:

Jaa det är ungefär så för mig också nu då jag tänker efter. har du något bra tips hur man kan sluta?


Det går att köpa "sluta bita på naglarna-nagellack" på apoteket. Är som vanligt nagellack fast syns nästan ingenting när man penslat på. Den där nagellacken smakar vidrigt, vilket man blir påmind om varje gång man stoppar naglarna i munnen. Det funkar skitbra. Jag är dock så sjuk i huvudet att jag typ biter ändå, fast att det är så jävla skabbig smak. haha testa det! kostar typ 40 spänn. [y]
att sluta att hacka tänder osv är lite svårare dock[n]
Hell_man:

Jag är dock så sjuk i huvudet att jag typ biter ändå, fast att det är så jävla skabbig smak. haha testa det! kostar typ 40 spänn.


funkade verkligen inte för mig heller.
bestämde mig bara för att sluta bita (det är ganska enkelt)
så jag gick sen över till att riva av naglarna istället, men nu håller jag på att avvänja mig från det också, går ganska bra!
när klockan slår lika (t.ex. 18.18) knackar jag tre gånger på bordet, golvet, väggen.... har suttit i ett antal dygn och knackat varje timme[shake]
och så fort jag tänker på orden "I just lost the game" måste jag säga det högt och människorna runt mig måste också göra det. säger någon annan det måste jag också göra det.
totalvrickat[party]
JOZFiN:

funkade verkligen inte för mig heller.
bestämde mig bara för att sluta bita (det är ganska enkelt)
så jag gick sen över till att riva av naglarna istället, men nu håller jag på att avvänja mig från det också, går ganska bra!


haha[y] Jag blev immun av det är äckelmedlet efter ett tag kändes det som. Var ett tag sen jag försökte sist, kanske borde ge medlet en chans till[bigsmile]