Forumet - tvångsvård alkoholism

tvångsvård alkoholism

1111 0 16
Hur går man egentligen till väga för att tvångsvårda en alkoholist?

Jag vet att tvångsvård så gott som aldrig fungerar, men det är ett måste i den här sittuationen.

Det jag hittar genom google är att det som krävs för att en alkoholist ska tvångsvårdas är iprincip att den själv far illa ut eller någon annan far illa ut av det, vilket uppfylls i detta sammanhang.

Så, hur går man tillväga för att tvångsinlägga en alkoholist?

Spana också in:

Skrämd av en kvist:

Familjen mår nog bättre av att slippa dras med en missbrukare, men hon blir inte drogfri av tvångsinläggning. Man måste verkligen mena det själv.


joo men att slippa henne i ett år elr så skulle vara väldigt skönt för oss andra och hon kanske år sig en tanke ställareisola:

Flytta ifrån henne och kräv att hon blir ren för att ni ska komma tillbaka, funkar i vissa fall.


grejen är bara det att jag är bara 17 så lite svårt att bara flytta... Önskar att pappa vågade hota med skillsmässa. Jag funderar på att säga rent ut till henne att hon år mig att vilja ta livet av mig, men antagligen skulle det bara göra saker värre
OnlyMe:

Jag fick själv en LVM-anmälan på mig idag. Du kan göra en anmälan till socialkontoret, och då tar de upp det fallet, och ser om och vilken hjälp hon behöver. Lycka till!


Men jag har ingen lust att anmäla min mor... vill bara att hon ska bli inlagt typ, plus att hon redan ahr hjälp så skulle jag anmäla det skulle soc antagligen bara skita i det då hon redan har hjälp