Forumet - Tvåsamheten utvecklades av mesar för mesar

Tvåsamheten utvecklades av mesar för mesar

716 0 94
Hej kära vänner,

När vi är barn är vi barn - ingen speciell skillnad emellan oss då. Sen så blir vi sexuella varelser på ett annat sätt - vi blir män och kvinnor genom tonåren.

Det finns två typer av män - ena typen är en man med bra gener vilket signaleras på olika sätt tex socialt. Den andra mannen är beskyddaren som tar hand om sin kvinna.

Om en kvinna fick välja så vill hon ha båda - no brainer - men ytterst få kvinnor klarar av att attrahera en sån man. Detta har gjort att kvinnor attraheras av olika typer av män beroende på hur lätt det är för dom att ha barn.

När de har lätt för att få barn och strax innan så attraheras de för männen men bra gener. Annars klarar de sig med beskyddaren.

DETTA HAR FRUSTRERAT ALLA BESKYDDARE GENOM TIDERNA - eftersom att de löper en stor risk att ta hand om barn som inte är deras. Och därför blev tvåsamheten född.

Nååå är det är fortfarande vettigt i preventivmedelsåldern? [blush]

Spana också in:

ja du har rätt

men frågan e vad gör jag

e nog en beskyddar har en shej som e 35 år o hon har massa barn (fyra st inga med mej) men ja får ta hand om alla dvs
byta blöja
köra till fotboll tröäning
laga kvällsmat
göra smörgås
läsa saga

skit jobbit tycker jag.... men när jag frågar varför hon ente gör nåt säger hon "du beskyddar ente mig tillräckligt om du säger så"

då tänker jag f-n också... måste beskydda

men hur tar jag mig ur fällan?
Penstrokes:

men hur tar jag mig ur fällan?


Fast frågan är om det är en fälla. I våran tidsålder har vi makten att göra motstånd emot de drifter som våra gener iscensätter. Vi kan därför välja att bry oss om andra memer än just gener.

Om du är glad i din situation så spelar det ej någon roll - är upp till dig vad ni gör med ert liv.
Miceparade:

Din brutna teori är inte heller relevant för din poäng då den inte ens är ordentligt kopplad till den [surprised]


I stället för att skapa halmgubbar kan du sakligt kritisera vad för fler kvalitéer från ett evolutionär psykologiskt perspektiv som finns som jag ej har nämnt.

Alternativt kritisera grunden till den evolutionära psykologin. nuff said
Det är ett val. Det har inget att göra med religion, ideologi eller sunt förnuft att göra. Om man hittar någon man vill dela sitt liv med så borde man helt enkelt göra det, om den andra också vill det.

Jag låter min tjej ha sex med andra killar om hon vill, men hon säger att hon inte vill det. Det är bra nog för mig, och jag har redan fått så mycket fitta i min ungdom att jag inte har något att bevisa för mig själv längre.

Parförhållande är ett steg bort från ens ego, så det bör uppmuntras, även om det är lika "true" att vara med i någon kult och ha oljesessioner med gruppsex eller liknande, eller vara med i en festkultur och ha sex med samma gussar som alla andra i samma klick haft sex med. Whatever liksom, det är inte som att det finns någon mall för hur ett förhållande ska se ut.

BTW så är jag både en beskyddare och har bra gener, så jag kanske inte får uttala mig i frågan [wink]
Asha:

Alternativt kritisera grunden till den evolutionära psykologin. nuff said


Eller så kan du, i egenskap av trådstartare, åtminstone försöka koppla dina poänger till dina argument.

Om det enbart fanns två typer av män, vore det ej logiskt ur ett evulotionsteoretiskt perspektiv, om det exempelvis enbart fanns en typ av kvinna.

Förövrigt bygger din teori på ett antal stereotypiska antaganden om den mänskliga psykologin och sociala förhållanden, vari du smälter samman nutida förutsättningar - bl.a den enorma mängd människor som finns idag, med föreställningar om hur urtidsmänniskor förhöll sig till varandra.

Förutsättningarna för denna påbjudna tvåsamhet blir en helt annan om man antar att urtidsindividerna i fråga levde i täta familjegrupper. Det lär inte ha funnits mycket utrymme att befrukta och sedan försvinna.

Elementet "bra gener" beskrivs inte heller. Jag antar att attributet "bra" i sammanhanget syftar till fysiska egenskaper, eftersom det inte är direkt "bra" att överge sin avkomma och inte se till att den överlever, särskilt eftersom människan är ett så bräckligt djur och våra unga tar flera år på sig att bli kapabla vuxna, vilket i jämförelse vore mer fördelaktigt än att befrukta så många som möjligt och sedan dra "nånstans".
Och i motsats till detta har du då beskyddarna, som man får anta har "dåliga" gener. På vilket sätt vore det fördelaktigt för en kvinna att låta en svag individ hjälpa henne att ta hand om sina barn? Hon skulle inte behöva honom öht och kanske istället söka sig till övriga kvinnor i gruppen.
Inga av dessa beteenden passar särskilt bra in med det faktum att vi levt i familjegrupper och i regel lever väldigt långa liv.
Miceparade:

Om det enbart fanns två typer av män, vore det ej logiskt ur ett evulotionsteoretiskt perspektiv, om det exempelvis enbart fanns en typ av kvinna.


Precis som jag förtydligade så var 'typ' ett missvisande begrepp - och jag föreslog kvalité eller egenskaper i stället. Om vi tittar ur ett evolutionärt perspektiv så är det absolut vanligaste sättet som arter väljer partner baserat på gener. (och ja det är kvinnor och inte män som väljer).

Människan är ett av få undantag där en beskyddande roll också är attraktivt. Detta kan bero på att vi människor behöver så lång period på oss att utveckla oss och bli vuxna.

Miceparade:

Förövrigt bygger din teori på ett antal stereotypiska antaganden om den mänskliga psykologin och sociala förhållanden, vari du smälter samman nutida förutsättningar - bl.a den enorma mängd människor som finns idag, med föreställningar om hur urtidsmänniskor förhöll sig till varandra.


Nej det bygger på VAD för miljö våra förfäder var i när dessa mekanismer skapades.

Miceparade:

eftersom det inte är direkt "bra" att överge sin avkomma och inte se till att den överlever, särskilt eftersom människan är ett så bräckligt djur och våra unga tar flera år på sig att bli kapabla vuxna


Precis - problemet är att kvinnor gör större investering än män. Kvinnor har en begränsad mängd ägg under sin livstid. I jämförelse har män ingen praktisk gräns för hur många denna kan göra med barn.

Dessa fakta ger förutsättningar för att det i praktiken är kvinnor som väljer partner och inte tvärt om (tänk supply and demand). Människor har utvecklat sociala ritualer och beteenden och de är dessa sociala aspekter som främst är attraktivt - vilket visar på god hälsa. Ett klassiskt exempel på detta är att neuroticism inte är attraktivt. Medan social färdighet är det.