Aviseringar
Rensa alla

Tvingad på resa


Ämnesstartare

Hejsan svejsan!

Asså jag har funderat länge på varför föräldrar alltid tvingar med sina barn på resor som de uppenbart inte vill följa med på. Bara för att de vill resa någonstans på en såkallad "familjesemester" för att det är tradition, för att "men vi har ju alltid gjort det". Grejen är att om barnet är yngre så förstår man ju at ok men Pelle 9 bast kan clearly inte ta hand om sig själv men en 15-16 åring borde ändå kunna bo själv 3-4 dagar utan att bränna ned hela huset lixom. Jag förstår att man som förälder är orolig men då kan man be en granne eller någon annan i närheten att titta till barnet då och då. 

Vårat sommarlov är ju som deras semester, hur tror du de hade tyckt om någon annan bestämde allt som dom skulle göra? De skulle de nog inte tycka om särskilt mycket. Därför tycker jag att barnet borde ha rätt att få välja eller kompromissa.

Innan någon kommer med den klassiska "Dom är under 18 då bestämmer deras föräldrar" jag är fullt medveten om det. Ändå tror jag inte att det blir särskilt trevlig stämmning om man tvingar med sina barn någonstans som egentligen inte är viktigt. Det kommer bara sluta i att folk blir arga och det blir bråk.

Så bara låt kidsen stanna hemma några dar om de inte vill eller orkar åka iväg någonstans, om det är så himla farligt så åk själva då. Skaffa barnvakt, prata ihop er med någon granne eller annan människa i närheten, kompromissa ihop något eller håll kontakt via telefon bara, hur svårt ska det vara? Jag vet inte hur många gånger jag har fått hört (och upplevt själv) hur näratående (jag) blivit med tvingade någonstans och det bara slutade i bråk och sura miner.


   
Citera

ähh det är ju bara en resa häng med så du inte missar det roliga 🙂


   
SvaraCitera

Det här är ett bra ämne för diskussion. Att resa är riktigt coolt. Du kan koppla av och njuta av nya vyer, kommunikation med nya människor och skönheten i världen omkring oss. Därför är det inte förvånande att föräldrar lär sina barn att resa.


   
SvaraCitera

Traveling is really an amazing hobby in a life of a person. You can explore the world with your energies. Also, check out these you will really enjoy them. 


   
SvaraCitera

Traveling is really an amazing hobby in a life of a person. You can explore the world with your energies. Also, check out these you will really enjoy them. 


   
SvaraCitera

Nu vet jag förresten hur man reser året runt. Själv är jag van vid att leva på passiv inkomst. Vad tycker du om detta? här började jag sätta mig in i investeringsvärlden. På den här källan läste jag inledningsvis om aktiemarknaden, växelkursen och alla nyckelpunkter för att förstå och börja tjäna. Detta är mycket viktig information, tillgänglig för absolut alla.


   
SvaraCitera