Forumet - Tvingad till internat

Tvingad till internat

2192 0 7
Hej nu är det så att jag har bra hyfsat betyg i skolan och ska börja i gymnasie till hösten. Jag velat lite vilka skolar jag vill gå på men jag har iallafall klart för mig att jag vill gå ekonomi. Skolorna jag velar mellan är inte dåliga. Nu på sistone har mina föräldrar försökt få mig att vilja gå internatskola. Detta är inget jag vill för jag trivs otroligt bra här där jag bor. Kan dom tvinga mig till att börja på internat? Eller får dom inte bestämma det?
"Vid ansökan till gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan har eleven rätt att själv besluta om till vilken skola eller utbildning hon eller han vill söka till. Det betyder att ansökan inte behöver undertecknas av vårdnadshavaren."

https://www.gymnasium.se/Sections/faq/FAQQAA.aspx?questionid=20003&subjectid=

Du behöver inte ens gå i gymnasium alls.

http://skolvalet.nu/fragor-och-svar/kan-mina-foraldrar-tvinga-mig-att-ga-pa-gymnasiet/

Spana också in:


Jontejons: Hej nu är det så att jag har bra hyfsat betyg i skolan och ska börja i gymnasie till hösten. Jag velat lite vilka skolar jag vill gå på men jag har iallafall klart för mig att jag vill gå ekonomi. Skolorna jag velar mellan är inte dåliga. Nu på sistone har mina föräldrar försökt få mig att vilja gå internatskola. Detta är inget jag vill för jag trivs otroligt bra här där jag bor. Kan dom tvinga mig till att börja på internat? Eller får dom inte bestämma det?
Elevboende är mycket bättre än internat det är större frihet utan föräldrarna. Se de som en möjlighet, träffa nya människor