Forumet - Tycker du att en människa är alkoholist om den smuttar på lite whiskey (2 cl) varje kväll?

Tycker du att en människa är alkoholist om den smuttar på lite whiskey (2 cl) varje kväll?

1021 0 35

En släkting till mig gjorde detta större delen av sitt liv. Han blev 94 år gammal, samt råkade aldrig ut för några sjukdomar bortsett från förkylningar.

Funderar på att ta efter samma rutin. (kanske finner något att leva för senare osv)

Spana också in:


Aaron: Måttligt med vin och  whiskey är nyttigt ^^ 
Ett glas rödvin dagligen skall ju tydligen vara bra för blodvärden, hjälpa till att vidga på kärlen osv.. Men aldrig hört något om whiskey i den meningen.. Inbillar mig själv att alkoholen stöter bort bakterier och virus och sådant som skapar sjukdomar. ;) 

Aaron:
Finns ,många vetenskapliga studier som visar att vin har positiva egenskaper för hälsan om det inte blir för mkt intag :) 

tror du inte att branschens vinstintresse ligger bakom de studierna?

finns säkert ett optimalt intag av typ jord och plast som är högre än noll också, givet bakgrunden av livsstil. men sånt är ingen särskilt intresserad av att forska på.

dessutom är det vissa specifika antioxidanter i vinet som är nyttiga, och motsvarande kan fås ur t.ex. bär, tång, spenat och annat utan alkohol. det är fel att säga att vin är nyttigt. dock är det sant att vin innehåller vissa nyttiga ämnen. vet inte hur du resonerar men jag tycker iaf det verkar sunt att reservera epitetet "nyttigt" för saker man gärna kan ersätta grejer ur en standard-diet med, och som man inom rimliga gränser (typ ens kaloribehov och kvoter av makronutrienter) mår bättre ju mer man äter av. typ: mandlar, kål, fisk