Forumet - Tycker jag är jätteful!

Tycker jag är jätteful!

1123 1 16
Hej! jag är 14 år och är jätte ful! Mina föräldrar säger att jag är jättefin, men när jag ser mig själv i spegeln varje dag ser jag en gris. Har jätte små ögon, stor näsa, ojämn mun och liten haka. Jag stör mig jättemkt på mitt utseende och vill inte gå ut! Har jätte dåligt självförtroende oxå. Snälla vad ska jag göra!??

Spana också in:


Alexandra111: Hej! jag är 14 år och är jätte ful! Mina föräldrar säger att jag är jättefin, men när jag ser mig själv i spegeln varje dag ser jag en gris. Har jätte små ögon, stor näsa, ojämn mun och liten haka. Jag stör mig jättemkt på mitt utseende och vill inte gå ut! Har jätte dåligt självförtroende oxå. Snälla vad ska jag göra!??
Har du pratat med en psykolog om detta eller skolkuratorn? Jag är i stort sett säker på att du skulle rekommenderas att gå KBT(kognitiv beteendeterapi). Googla t ex "utseendefixering KBT". Nuförtiden har det även börjats med behandlingar via internet! Det kan nog vara värt ett försök åtminstone!

strawbeerry: Jag kände också sådär när jag var i din ålder, det är så mycket som händer i kroppen och då känner man sig ofta osäker. Det bästa du kan göra är nog att jobba på ditt självförtroende, antingen själv eller med hjälp av någon du står nära eller en kurator/liknande. Hjärta
Om det är du på bilden så är det jättekonstigt att du har tyckt att du är ful, du är jättesnygg!