Forumet - TYCKER NI ATT DET BORDE BLI STRÄNGARE DROGLAGAR?

TYCKER NI ATT DET BORDE BLI STRÄNGARE DROGLAGAR?

3468 0 24
Tråden har 24 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

nej, eftersom jag vill att problemen med droger (dödsfall, våldsbrott, missbruk, galningar på gatan etc.) ska minska, inte öka. inget tyder på att strängare lagar förbättrar något. tvärtom.

Nej. Vi ska inte bestraffa och stämpla folk som brottslingar bara för att man hamnar i missbruk. Hamnar man i missbruk ska man få hjälp och vård, på samma sätt som när man blir sjuk. Det är ju inte som att vi skulle slänga in folk i fängelse bara för att de får cancer. Dessutom är det oerhört ineffektivt ifall man på allvar vill minska droganvändningen i samhället.

Spana också in:

förbud funkar inte, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra

nej. droger är olika och vissa droger bör regleras mer strikt än andra, dock tycker jag som sagt att de bör regleras och inte förbjudas. förbud är inte lösningen på den svarta marknaden och de ökande dödsfallen, missbruksproblematiken osv. samhället och media måste sluta stigmatisera missbrukare, vi måste våga erkänna problematiken som kommit med vår nuvarande narkotikapolitik och se över hur vi kan förbättra den. framförallt tror jag som sagt att lösningen är att reglera snarare än att förbjuda. 

Nej. Det är redan förbjudet, så om man är emot droger har man redan fått det man vill ha. 

nej 

Bra fnö:) Jag vill också se hårdare droglagar, gärna dödsstraff till de som inte fattar att man ska följa lagen.