Forumet - Tycker ni att jag fattar rätt beslut?

Tycker ni att jag fattar rätt beslut?

900 0 45
Har en mus som jag för några veckor sedan hittade en knöl på, då fanns det ett pyttelitet sår på knölen (mer ett skrapsår) och därför behandlade jag med baytril.

NU är knölen säkert 6 gånger så stor och den sitter på ett ställe som jag tror inte är så bra, precis vid anus så själva hålet har hamnat snett och jag vet inte om hon kan bajsa som hon ska.

Hon håller vikten, äter med god aptit och är lika social och trevlig som alltid men jag känner ändå att avlivning är det bästa alternativet nu, innan det blir jobbigt för henne.

Vad tror ni? Behöver massa stöd, det är ju min älskade Saffran. [sad][love]

Image

Spana också in:

sftd:

Dum fråga, men har du pratat med veterinär?


De ger bara baytril (som jag har hemma redan och har behandlat med) eller föreslår operation, men det känns faktiskt inte helt värt med en operation på en mus som är ett år gammal och har MAX 6 månader kvar hur som helst. Chansen att hon ens skulle klara narkosen under en operation är försvinnande liten.
stereo total:

Om hon är för gammal för operation och medicin inte får ner knölen tycker jag att du ska avliva henne. Så slipper hon lida.


Det är precis så jag tänker. Hon verkar ju inte lida nu och jag vill inte att hon ska behöva lida sin sista tid i livet, så det känns som att det är dags för henne nu. Även om det är mycket jobbigt för mig att släppa taget, men man kan ju inte vara så självisk som djurägare att man låter djuret lida för sin egen skull. [sad]
Geigerzähler:

s som att det är dags för henne nu. Även om det är mycket jobbigt för mig att släppa taget, men man kan ju inte vara så självisk som djurägare att man låter djuret lida för sin egen skull. [sad]


Jamen precis. Djur ska ju inte behöva lida för att vi människor har svårt att släppa taget.
Jag förstår att det känns jobbigt men jag tycker absolut att du fattar rätt beslut.
Lycka till!