Forumet - Tycker ni att UM har för omodernt användargränssnitt, design o.s.v.?

Tycker ni att UM har för omodernt användargränssnitt, design o.s.v.?

1097 0 56
Jag tycker att UM är lite för stelt och statiskt. Skulle gärna vilja se mer Iphone-liknande gränssnitt som är mer dynamiskt och mer 2000-tal. Snabbare, häftigare grafik, mer dynamiskt i realtid, mer översiktligt gränssnitt. Sen skulle jag vilja se en snygg modern design som är mindre plottrig än dagens. Kan inte bara vara jag som tycker att hemsidan är en kaosartad explosion av bilder, texter, reklam...eller?

Hemsidorna i länkarna nedan har alla bra och dåliga delar, varav de bra skulle kunna överföras till UM. Nr 1) har bra översikt och stilren design. Nr 2) har en rätt häftig navigatorfunktion som kan inspirera till förbättring av UM's tråkiga motsvarighet. Nr 3) har bra upplägg och snygga steglösa övergångar när text laddas upp.

1) Bra stilren design med bra översikt

2) Bra och levande dynamiskt gränssnitt, se t ex navigatorn till höger.

3) Bra upplägg, dynamiska övergångar, se även animationen längst ner.

Vad tycker ni, är det dags för lite modernare UM-sajt?
Exner:

Jag är konservativ helt klart. Det var bättre på gamla goda tider


[wink]

Nej men vad är det som gör att många hemsidor klarar av att ha lite mer flash? Så svårt kan det inte vara? Jag tänkte på lite diskreta flashliknande grejer. Det behöver inte nödvändigtvis göras med just Flash. Är ingen expert men har hört att man kan skapa mer rörlighet och häftigare knappar m.m. på annat sätt.

Tycker du inte att sidan är plottrig som fan som den ser ut nu? Då har du blivit en aning hemmablind. Jag tycker att den är ett kaos vad gäller översikt och design.

För att vara en sajt år 2012, och dessutom en ungdomssajt, är den väldigt stel och omodern. Min åsikt iaf.

Spana också in:

Ensamvargen:

UM har för flashigt användargränssnitt.


Hur menar du? Knapparna är rätt statiska, inget flashigt där. Övergången mellan olika delar av sajten är ordinärt, inga speciellt moderna övergångar, det är hackigt. Skulle t ex Iphone ha ett sådant här gränssnitt skulle folk välja en annan telefon.

Det finns bra tekniska lösningar på hemsidan när det gäller informationsförmedling, men själva interaktionen mellan användare och sajt är väldigt statisk och hackig, alltså ingen steglös, modernare, häftigare lösning.
Guardian:

Vad tycker ni, är det dags för lite modernare UM-sajt?


Om jag ska vara ärlig så anser jag att du tycker är "modernt" är helt djävla efterblivet och borde inte ens vara tillåtet på internet. För övrigt gick flash-hemsidor ur mode ungefär samtidigt som man slutade med häst och vagn just för att det är efterblivet.

UM kan förbättras, men förbättra då åt rätt håll för fan.
Guardian:

Ja, den är lite för retro (Du röstade på detta alternativ)


De exemplen du gav var bland det mest vedervärdiga jag någonsin sett, men rent principiellt håller jag med dig. UM (speciellt forumdelen) skulle behöva skrivas om så att man har möjlighet att föra in sidan i tvåtusentalet. Sådant som att uppdatera notifikationerna i realtid, genomföra postande utan att ladda om sidan, bättre textredigeringsmöjligheter, ett gränssnitt som anpassar sig efter vyportens storlek, o.s.v. är alla saker som skulle kunna lyfta användarupplevelsen. Jag har dock mycket svårt att se att detta skulle ske inom en förutsebar framtid.