Forumet - Tyskland får tredje kön

Tyskland får tredje kön

5681 1 74

Spana också in:


S3ON: föds det ungar med både fitta och kuk eller va, fattar inte
Ibland. Eller någon typ av 'mellanting'. 
Det finns lite olika sätt man rent biologiskt kan definiera man och kvinna på. Könsorgan, könshormon, könskromosomer osv. Men man kan t.ex. ha manligt könsorgan fast en kvinnlig hormonbalans osv. Och könskromosomerna är inte alltid antingen XX eller XY utan det finns massa andra mer sällsynta varianter också. 

vet inte vad jag anser om det, egentligen. jag tycker att det är rätt dumt att folk bygger en identitet baserat kring sitt biologiska kön, vilket väl är vad det handlar om. jag ser faktiskt inte varför det bör vara något problem att folkbokföras enligt ens biologiska kön, att man ges ett tredje alternativ förstärker ju bara uppfattningen att ens biologiska kön är viktigt för ens sociala kön (i det här fallet anser jag att juridiskt kön är en aspekt av det sociala könet).

man kan säkert argumentera för varför det är en bra grej, men jag tror att dylika argument i regel grundar sig på felaktiga resonemang. jag skulle inte sträcka mig till att säga att lagändringen är en dålig grej i sig, den kan säkert ha sina poänger ibland, men jag tror att den agerar minst lika mycket som en rökridå för att ta bort fokus från frågor som faktiskt är viktiga.

tycker det är hur bra som helst! vi vet ju alla att det finns en stor grupp människor som inte kan eller vill identifiera sig med ett kön, varför inte ge dem ett alternativ istället för att de ska gå runt och leva sina liv och känna att de inte har en plats i samhället?

dags för världen att inse att biologiskt kön och socialt kön är helt olika saker. 

Bör identifikation vara något man med stolthet ska visa upp eller är det till för att stärka dina handlingar och underlätta det för personal och myndigheter att handskas med dig? Det känns felprioriterat. Men sedan är inte HBT rörelsen kända för att bry sig särskilt mycket om vad som är praktiskt lagt.


Vehnk: Bör identifikation vara något man med stolthet ska visa upp eller är det till för att stärka dina handlingar och underlätta det för personal och myndigheter att handskas med dig? Det känns felprioriterat. Men sedan är inte HBT rörelsen kända för att bry sig särskilt mycket om vad som är praktiskt lagt.
På vilket sätt är det praktiskt för folk och myndigheter att veta vilket kön en person har? På vilket sätt hjälper dem dig att handskas med dig? Är det för att du tycker att du ska behandlas på olika sätt beroende på vilket kön du har? Ska du inte behandlas på samma sätt oavsett ditt kön?

My dreams are her:

Hört talas om hermafroditer. fast termen syftar ju främst på djur som kan para sig med sig själva t.ex. daggmaskar. En term som är vanligar om människor är intersexualism,
Fast maskar parar sig inte med sig själva, utan med andra maskar Söt men ja, de har både hon-och hanorgan. De är utvecklade så för att de är så lågsamma plus att de inte har någon syn. Så därför ska de kunna para sig med alla maskar de träffar. Sorry, gled ifrån ämnet. Tycker att ett juridiskt och socialt tredje kön är skitbra och tror att det är framtiden. Heja Tyskland!
egentligen borde inte vi som är säkra på vår könstillhörighet ha någon åsikt i denna fråga, vi kan inte ha en aning om hur det känns att inte känna tillhörighet! Så om man ska ha någon inställning till detta öht så borde den bara vara öppen och lyhörd.. Känns egentligen vidrigt att någon annan ska bestämma om en "finns" eller inte. Jag tror att så småningom kommer intersexualitet vara lika normalt som homosexualitet som också var något som normen och majoriteten såg som fel länge..

mynona: Det bästa vore givetvis om alla till slut registrerade sig könsneutralt, så kunde man låta könet vara en privatsak som bara angick sexlivet och inte hade i offentliga handlignar att göra, och bara vara sig själv i stället
Men va? Får man inte ens ha ett kön längre? Det gör med jämställdhet har gått för