Forumet - UF-företag

UF-företag

731 0 12
Vi är fyra tjejer som ska starta ett Uf-företag med barnpassning, fixa kalas och fotografering.[bigsmile]

Men när vi kommer fram till vad det ska kosta så säger föräldrarna att vi har det ganska billigt. Har vi det? Hur mkt borde vi ta?[confused]

Kostnader:
Barnpassning - 60kr/h per barn. 6 gången gratis.
Barnparty - 100kr/h med tema, 75kr utan tema.
Barnfotografering - 10kr/bild.

Allt i ett - 150kr
Mat ej inräknat!

Spana också in:

isola:

Ska ni ge utdrag ur brottsregistret till föräldrarna? Har ni kommit på vad ni ska göra om ett barn skulle skada sig eller dö? helst hur ni ska förhindra det. Kan ni första hjälpen osvSka ni ta extra för jätteallergiska barn?


Vi går i Barn och Fritid så första hjälpen är inget problem. Brottsregistret behövs inte eftersom det mest kommer att bli inom familjen och bekanta dessutom behöver man inte det.
Dö? Seriöst? [tard]
Tossan94:

Barnpassning - 100kr/h per barn. 6 gången gratis.


På de 100 kr/h går 25% bort i moms; kvar blir 75 kr/h. Var sjätte gång är gratis, så i praktiken ger ni 17% rabatt, vilket ger drygt 62 kronor i timmen ex moms.

Därefter ska ni betala ~40% skatt och sociala avgifter på vinsten; i runda slängar får ni då ut 37 kr/h efter skatt.

Ni borde ta åtminstone fyra-fem gånger så mycket betalt.

Tossan94:

Dö? Seriöst?


Olyckor händer, i synnerhet när barn är inblandade. Det kanske inte rör sig om dödsfall, men vem betalar om ett barn lyckas riva ned en svindyr tavla medan ni har ansvaret för dem? Har ni råd att betala den sortens försäkring på er 62 kr/h vinstmarginal?

Det här är anledningen till att UF suger; man lurar i ungar att det är lätt och smärtfritt att starta eget, och gör inte ett skit för att förklara varför 99% av idéerna folk kommer på inte är kommersiellt gångbara.
mrman:

Betalar verkligen uf företag socila avgifter och moms?


All verksamhet som omsätter mer än ~10 000 om året är momspliktig och all inkomst från näringsverksamhet är skattepliktig. Hur det är med sjukförsäkring, pension, etc. för UF-företag har jag ingen aning om, men det illustrerar bara ytterligare hur meningslöst, och direkt skadligt, UF är: lura i ungarna att deras vansinniga idéer är gångbara genom att helt och hållet isolera verksamheten från verkligheten.
Gentlernen:

Såpass. Senast jag tittade på möjligheten att tjäna lite extra på hobbyverksamhet var gränsen inte alls så generös.


Räcker väll för dom flesta UF företagen med 30k. man måste jobba ganska mycket för stt omsätta 30k om man säljer 10kronors varor eller håller på man tjänster och tar typ 80spänn i timmen som är det vanligaste uf företag sysslar med. Man har inte all tid i värden att jobba som gymnasieelev som går sista året och ska bli klar med allt till studenten.