Forumet - Ulf Brunnberg - ”Häktesmordet är feminismens fel”

Ulf Brunnberg - ”Häktesmordet är feminismens fel”

4205 0 78
Idag kunde vi få läsa en klarsynt och sund artikel från en för mig ny bekant i skådespelaren Ulf Brunnberg som rakt upp och ned säger hur kvinnan med sin fysik har naturliga begränsningar som samhället inte kan bortse ifrån.

I den är han inte nådig i sin kritik mot feminismen, som enligt honom bl.a ligger bakom häktesmordet på den 24 åringa kvinnan Karen Gebread som exemplifieras på vad som står riktigt fel i samhället, hur kvinnor hetsas att ta till sig vad som innan varit typiska manliga roller i samhället, hur de inte har samma möjlighet att spela ut och vara sig själva.

Så vad tycker ni? Var mordet en konsekvens av feminismens destruktiva inverkningar? Och ska kvinnor i hög grad syssla med yrken som kräver fysisk ansträngning?

http://www.aftonbladet.se/​nyheter/article15296645.ab

”Häktesmordet är feminismens fel”

Brunnberg backar i dag och ber Karens bror och ursäkt: "Det var en exemplifiering" Häktesvakten Karen Gebreab, 24, slogs brutalt ihjäl på sin arbetsplats. Nu skyller skådespelaren Ulf Brunnberg mordet på feminismen: – Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio?

Skådespelaren Ulf Brunnberg, 65, är bland annat känd för sin roll som ”Vanheden” i filmerna om Jönssonligan – men också för sitt upprop för att starta en tv-kanal för män förra året.

I det nya numret av tidningen Slitz talar Brunnberg ut i en öppenhjärtig intervju. Där vänder han sig bland annat emot att kvinnor arbetar inom brandkåren och Kriminalvården.

– Det ska vara kvinnliga brandsoldater numera. De orkar ju för fan inte ens dra brandslangen. Att gå in i en brasa med en kvinna är liksom inte samma sak som att göra det med en karl, säger han till Slitz.

Spana också in:

Rudolf kügersmatter:

Var mordet en konsekvens av feminismens destruktiva inverkningar?


Nej, det var en konsekvens av bristande rutiner. Som i alla jobb slappar man till säkerhetstänket om det aldrig händer något, oavsett hur farligt ens jobb egentligen är. Kan abra ta mig själv som exempel när jag körde truck, första två veckorna gjorde man den dagliga tillsynen jättenoga, sen till slut sket jag (och alla andra) i den i princip och bara skrev bra på allting i kortet. Hade det däremot pajat lite då och då så hade jag ju varit noggrannare. Och det lär vara samma sak i detta fall. Folk tänker inte när saker blir rutin och slentrian.
Budolicious:

Nej, det var en konsekvens av bristande rutiner. Som i alla jobb slappar man till säkerhetstänket om det aldrig händer något,


Fast hade inte chansen varit mindre tror du att man hade blivit ihjälslagen till döds ifall man inte varit kvinna, 160 lång och cirka 70 kilo? Det är ju inte direkt optimala förutsättningar för en som ska handskas med kriminella fullblodsdårar.
Rudolf kügersmatter:

Fast hade inte chansen varit mindre tror du att man hade blivit ihjälslagen till döds ifall man inte varit kvinna, 160 lång och cirka 70 kilo?


Jo, troligen. Men det gör inte kvinnor till dåliga fångvaktare per se. Ingen ska egentligen gå ensam med fångarna, för inte är det en garanti att en karlakarl på 90 pannor hade klarat sig heller, även om det är troligare.
Budolicious:

Jo, troligen. Men det gör inte kvinnor till dåliga fångvaktare per se. Ingen ska egentligen gå ensam med fångarna, för inte är det en garanti att en karlakarl på 90 pannor hade klarat sig heller, även om det är troligare.


Nej, de gör de bara sämre lämpade. Och såhär i efterhand så kan nog alla på det där bygget konstatera att det inte var särskilt smart gjort att släppa iväg en ensam tjej att se över och vakta en man på dubbla kroppsvolymen.

Det är klart att det handlar om fysik primärt, men nog går det att beskylla feminismen att en kvinna i hennes storlek befann sig där från första början. Sånt här hade ju inte kunnat ske för två generationer sedan och bakåt.
iddqd:

Om det hade framgått, förmodligen.


"Om det framgått". I just det fall som diskuteras har det varit självklart att framhäva hur liten hon var. Så himla trist att det skall vara så. Hade det varit en man och hans längd, mot förmodan(?), framhävts tror jag att diskussionen om hans lämplighet knappast varit så framträdande som det blivit nu med den dödade fångvaktaren. Förhoppningsvis har jag väl fel...