Forumet - UM-plugg-träffar

UM-plugg-träffar

32293 9 208

Hallå, kära UM:are!

Jag vet åtminstone med mig själv, att jag många gånger kan kolla lite snett på den där högen med skolarbete som tenderar att växa och växa. Det blir gärna att man tänker: "sen" eller "inte nu". I värsta fall slutar det med att man sitter där 2-3 timmar innan inlämningstid och undrar hur i allsin dar man ska få arbetet att gå ihop.  Har sett lite här och där i forumet att det är fler än jag som känner så, och kom därför att tänka på det här med UM-plugg-träffar.


Idén är att vi ordnar någon dag i veckan/några dagar i månader där vi träffas och hjälper varandra med skolarbetet. Det skulle kunna handla om att hjälpa till att förhöra faktamaterial, diskutera uppsatser för att få nya perspektiv osv. Eller så tar vi bara hjälp av närvaron av andra för att själva ta tag i det vi har att göra i plugget. Vi skulle kunna ha fikabröd med te och kaffe ibland och göra det lite mysigt.

Det förutsätter att folk tar det seriöst och faktiskt vill plugga och komma framåt. Tanken är att vi ska studera och hjälpa varandra med motivation och plugg-ork - att det skulle kunna fungera som moraliskt och praktiskt stöd i studierna. Att kombinera något trevligt, som att vara med schysst folk, samtidigt som att man gör något nyttigt och viktigt. Platser i åtanke är Stockholm och/eller Uppsala. Den regionen, i alla fall.

Min fråga är: Finns det något intresse för det här? Någon som tycker det verkar som en bra idé, och som skulle kunna tänka sig att dyka upp ifall det anordnades?

Spana också in:

kulturmarxisten: Ja studiedisciplin, har du någon hypotes hur du uppnår det?

nope. jag tycker om att lära mig nya saker (och att utföra repetativa handlingar, som tur är), blir motiverad av att föreställa mig hur belönande det är att närma sig slutet på en uppgift och ser till att ha väldigt lite bättre saker för mig under tiden jag bestämt att jag ska plugga.