Forumet - Underskattad musik? :S

Underskattad musik? :S

2159 0 98

Spana också in:

Oj oj, det finns ju hur många underskattade indieband som helst ju. Listan skulle bli riktigt lång om jag nämnde alla, men jag tar bara med några då.

Pixies - Inte bland indierockfans, visserligen, men utanför den kretsen så är de verkligen underskattade. Väldigt inflytelserika inom indierock och alternative rock överhuvudtaget; t ex var de en av Nirvanas största influenser. Men alldeles för få verkar ens veta vilka de är! Synd, för de är riktigt bra och det bästa 80-talsbandet IMO.

Wintersleep - Fantastiskt indierockband som är ett av mina favoritband. De är väldigt breda och kan göra fina ballader, glad och catchig poprock, mörk rock, experimentella låtar och allt där emellan. Och alltid görs det på ett riktigt bra sätt. Därför finns det alltid en Wintersleeplåt som passar mitt humör. Dessutom så är Paul Murphy en grym sångare som kan framföra alla dessa olika stilar på ett bra sätt. Fast de kanske är mer okända än underskattade?

Kristian Anttila - Min favorit bland Sveriges indieartister, men han verkar ha hamnat i skuggan av t ex Lykke Li, Timo Räisänen med flera.

Tror jag får sluta nu, annars så kommer jag att skriva en milslång post.