Aviseringar
Rensa alla

Underskattas IS av väst?


Ämnesstartare

Vad anser ni, underskattar politiker, strateger och vanligt folk IS styrka?


   
Citera
Ämnesstartare

ja, vi har alltför snälla idéer kring vad religion är och vilka bråddjup det mänskliga psyket rymmer. vill man förstå kan man testa en dissociativ drog exv lustgas (n2o) obs den är laglig så radera ej detta mods, tack.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor: JA, lite

Man har gjort det, men deras "stat" har också i ett tidigare skede slagit sig fram på ett sensationellt vis, nu tycks däremot världen medveten  och faran och problemet, detta samtidigt som Daesh själv tycks stöta på allt mer patrull, kurdiska styrkor som slår tillbaka och återerövrar exempelvis Kobane, man tycks också ha stora problem med deserteringar osv samtidigt som USA och deras koalition har ett totalt luftherravälde. Daesh främsta vapen finns dock kvar, det är just terrorn - det finns ingen anledning att spänna av och backa nu.


   
SvaraCitera
Kudhos

Underskattas i Sverige typ

Andra länder verkar känna av att det är inte bara käbbel


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Finns ju många länder som inte underskattat hotet. Men Sverige är i inte ett av dem.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

christover_bandy: religion

Snälla lilla människa, ska du kommentera så kan du väl låta bli att likna religion vid extremism.

Razor: Vad anser ni, underskattar politiker, strateger och vanligt folk IS styrka?

Jag kan inte påstå att vi gör det längre. I förra veckan eller om det var förr-förra kunde man ju läsa om att USA har planer på att även sätta in marktrupper mot IS, inte bara bomba. Men jo, precis som det sas i UG så är det tack vare att IS underskattades som det kunnat bli vad det är idag.

Sverige? Inget att kommentera där ens, business as usual vad gäller handlingsoförmåga. Working as intended. Säpo är ungefär ett lika stort skämt sen den ordningsvakt som var tvungen o sätta sig på en 9-åring för att "lugna" denne.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

japp, de är väldigt underskattade! De skulle kunna ta över väst ganska enkelt (tyvärr)


   
SvaraCitera
Smilen

JA, väldigt mycket.


   
SvaraCitera
mens
 mens

Lite kanske. Men vad ska vi göra? Känns ju inte riktigt rimligt att sätta alla som tex verkar sympatisera med islam på ett lite för "oroväckande" sätt i en bur i förebyggande syfte. 


   
SvaraCitera

adaq: De skulle kunna ta över väst ganska enkelt (tyvärr)

Lol hur skulle det gå till?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Både ja och nej. Det största problemet idag är väl att ingen nämnvärt bryr sig över att förinta islamistterrororganisationer som Islamiska Staten, al-Qaida och Boko Haram.Det gör ju inte saken bättre att även IS börjar sprida sig i Sverige med ett 1.000-tal anhängare som gladeligen skulle vilja börja kriga för IS. Men att någon av de här organisationerna skulle kunna ta över Sverige eller Europa idag är ju naturligtvis helt felaktigt. 


   
SvaraCitera

Man kan inte vinna emot en fiende utan ansikte, USA förlorade kampen emot terrorismen som exempel. Hoppas Ryssland kan utrota dom råttorna med totalkrig med hederlig Rysk råå power   anda! 


   
SvaraCitera

Ja, fram med luftvärnskanonerna som lånades ut till Vietnam på 70-talet!


   
SvaraCitera