Forumet - Underskattas IS av väst?

Underskattas IS av väst?

2566 0 12

Razor: JA, lite
Man har gjort det, men deras "stat" har också i ett tidigare skede slagit sig fram på ett sensationellt vis, nu tycks däremot världen medveten  och faran och problemet, detta samtidigt som Daesh själv tycks stöta på allt mer patrull, kurdiska styrkor som slår tillbaka och återerövrar exempelvis Kobane, man tycks också ha stora problem med deserteringar osv samtidigt som USA och deras koalition har ett totalt luftherravälde. Daesh främsta vapen finns dock kvar, det är just terrorn - det finns ingen anledning att spänna av och backa nu.

Spana också in:


christover_bandy: religion
Snälla lilla människa, ska du kommentera så kan du väl låta bli att likna religion vid extremism.

Razor: Vad anser ni, underskattar politiker, strateger och vanligt folk IS styrka?
Jag kan inte påstå att vi gör det längre. I förra veckan eller om det var förr-förra kunde man ju läsa om att USA har planer på att även sätta in marktrupper mot IS, inte bara bomba. Men jo, precis som det sas i UG så är det tack vare att IS underskattades som det kunnat bli vad det är idag.


Sverige? Inget att kommentera där ens, business as usual vad gäller handlingsoförmåga. Working as intended. Säpo är ungefär ett lika stort skämt sen den ordningsvakt som var tvungen o sätta sig på en 9-åring för att "lugna" denne.


Hjärta
Både ja och nej. Det största problemet idag är väl att ingen nämnvärt bryr sig över att förinta islamistterrororganisationer som Islamiska Staten, al-Qaida och Boko Haram.Det gör ju inte saken bättre att även IS börjar sprida sig i Sverige med ett 1.000-tal anhängare som gladeligen skulle vilja börja kriga för IS. Men att någon av de här organisationerna skulle kunna ta över Sverige eller Europa idag är ju naturligtvis helt felaktigt.