Forumet - undersökning om du var arbetsgivare

undersökning om du var arbetsgivare

364 0 61
tja. har fått en uppgift (sommar skola) som ska lösas det gäller att välja mellan två alternativ. frågan är "om du är arbetsgivare och ska välja mellan två cvn vem av de personerna skulle du välja?".

person 1. en framåt väl utbildad kille som är social och har erfarenhet av jobbet

person 2. en som inte har erfarenhet av jobbet och skriver att den är depprimerad en att den kanske kan tillföra något när den blir frisk.

ja alltså, vem skulle få ditt jobb ?

vilken alternativ skulle du välja

Spana också in:

combat_mannen:

motiveringar skulle va på sin plats.


Om man som arbetsköpare anställer en sämre ansökande så har man gjort fel. Det är inte rättvist mot den bättre sökande. Någon med mer relevant erfarenhet, bättre utbildning, bättre sociala färdigheter, etc. ska alltid ha förtur framför någon som inte har fullt lika goda egenskaper.
hjortpojken:

motivera då varför man ens skulle överväga att välja alternativ 2


hur kan du veta att den andra är så dålig bara för att du läser ett cv. den skriver också att den kan utvecklas och vem vet den kanske e betydligt bättre än första. men ja ja hajar vad du menar förstås.. men jag tycker cv är en dålig grej. arbetsintervjuer är bättre och mer äkta.

Åtta:

Någon med mer relevant erfarenhet, bättre utbildning, bättre sociala färdigheter, etc. ska alltid ha förtur framför någon som inte har fullt lika goda egenskaper.


aa jo det stämmer ju. bra skrivet.
Hej combat_mannen..jag säger som dem flesta, jag väljer person 1...med motiveringen: Den kommer troligtvis utföra ett bättre arbete...men jag håller med om att det är sorgligt...då det grundar sig i att person två är deprimerad...och behöver hjälp...det bästa vore att välja person två...men det är fel. Därför går min röst till peson ett:).
Anarkandi:

Nej, jag tror att du missat poängen med den här tråden.


aahh men fan lägg av eller dra från tråden. sluta förstöra andras grejer
___Gumman__:

Den kommer troligtvis utföra ett bättre arbete...men jag håller med om att det är sorgligt...då det grundar sig i att person två är deprimerad...och behöver hjälp...det bästa vore att välja person två...men det är fel. Därför går min röst till peson ett:).


okej okej.. skönt att någon kan motivera sin åsikt iaf istället för att skriva massa skit. bra inlägg av dig