Lounge fact:
är lite psyk av mig tycker du om mig ändå
Gud nej, men det har aldrig hindrat förr!
Fick höra för många år sedan att det ska göra det svårare för äggvitan att tränga ut om ägget spricker, sedan dess gör jag det hela tiden, blivit en vana typ. Om det stämmer eller inte vet i fan. 😀
Lounge fact:
Varför undviker du ägg?
Smakar inge vidare anser jag. Förvisso kan stekt ägg vara gott ibland.
Det var en gång då jag skulle beställa en pizza. Jag underströk att jag INTE skulle ha ägg på. Det var knappast så att jag blev överlycklig när jag stod med facit i hand.
gör det för att någon sa att det är mindre risk att skalet spricker om man gör det
Sterd:
Gud nej, men det har aldrig hindrat förr!
Fattar inte!!!
Temnozor:
Fick höra för många år sedan att det ska göra det svårare för äggvitan att tränga ut om ägget spricker
enhimmelskdrog:
gör det för att någon sa att det är mindre risk att skalet spricker om man gör det
Najs!!! Lägger ner äggen försiktigt också, förut slängde jag bara i dem bonk och så var halva ägget i vattnet
Lejonhjärta:
Smakar inge vidare anser jag. Förvisso kan stekt ägg vara gott ibland.
Aha, lukten är förjävlig men tycker det smakar göttanz
Lejonhjärta:
Det var en gång då jag skulle beställa en pizza. Jag underströk att jag INTE skulle ha ägg på. Det var knappast så att jag blev överlycklig när jag stod med facit i hand.
Haha hatar sådant, upplevt det.
Vatten med salt har högre kokpunkt, det borde alltså gå snabbare att koka ägg utan salt i vattnet
Enligt google
Lounge fact:
Lägger ner äggen försiktigt också, förut slängde jag bara i dem bonk och så var halva ägget i vattnet
haha, jag lägger alltid i äggen först sen har jag i så mycket vatten att det precis täcker typ för så ska man göra tror det är något jag har kommit på själv att man ska göra dock
Nirr:
Vatten med salt har högre kokpunkt, det borde alltså gå snabbare att koka ägg utan salt i vattnet
aha!! men kokar alltid tio min för länge ändå för jag hatar när man öppnar äggen och gulan är ohård
Lounge fact:
hatar sådant, upplevt det.
Förvisso så var mitt exempel otroligt jävla dåligt om jag får använda svordomar.
enhimmelskdrog:
haha, jag lägger alltid i äggen först sen har jag i så mycket vatten att det precis täcker typ för så ska man göra tror det är något jag har kommit på själv att man ska göra dock
aaa tror det är så man ska göra!!! men hur länge kokar du när du lägger i dem i kallvatten?
Lejonhjärta:
Förvisso så var mitt exempel otroligt jävla dåligt om jag får använda svordomar.
vad vore ett bättre exempel då?
Lounge fact:
men hur länge kokar du när du lägger i dem i kallvatten?
från att det har börjat koka brukar jag ta typ 6-7 minuter. då blir dom inte riktigt hårdkokta oftast men inte lösa heller, lite geggiga liksom för det är godare om man ska äta dom som dom är. enligt mig alltså :P. om jag ska skiva dom och ha på macka kokar jag 8 min så dom inte kladdar
Lounge fact:
men kokar alltid tio min för länge ändå för jag hatar när man öppnar äggen och gulan är ohård
Det är smart, har typ slutat med ägg pga råkar alltid få ohård äggula
enhimmelskdrog:
om jag ska skiva dom och ha på macka kokar jag 8 min så dom inte kladdar
ja det är det värsta av denna värld kladdiga skivade ägg. kokar 10 min och då har jag inte i dem från start
Nirr:
Det är smart, har typ slutat med ägg pga råkar alltid få ohård äggula
kör 1 timme da
Lounge fact:
kör 1 timme da
Hehe gott