Forumet - Undrar bara lite om köttätare.

Undrar bara lite om köttätare.

831 0 63
Eftersom att jag blev vegetarian när jag var nio så minns jag nästan ingenting ifrån mitt "förra liv"
Så jag är bara lite nyfiken på hur folk som tenderar att äta kött tänker.

(detta är inte för att övertala någon att bli vegetarian, jag vill ENDAST förstå mig på,,,, den psykologiska processen bakom detta)

Så, frågan är, beror ditt köttätande på en eller flera faktorer?
+ vilka?

Jag kan till exempel se hur man inte behöver oroa sig över, låt oss säga moraliteten av att äta kött, med tanke på att slaktindustrin och djurens personligheter i fråga är väldigt, "Not of this world" det kommer liksom aldrig att påverka ditt liv hur vida dom har bra personligheter eller inte.

Eller så kan jag också tänka mig att vissa personer anser att icke mänskliga djur inte har känslor, och att vi mer eller mindre är bättre än dom..

Så vilka faktorer beror ditt, eller kanske dom flestas kött ätande på?
Tror/tycker/vet du?
JoElite:

Så vilka faktorer beror ditt, eller kanske dom flestas kött ätande på?


Tror inte köttätare tänker på ett annat sätt..vi är alla människor.
Snarare tror jag att de kanske inte ifrågasätter på samma sätt eller reflekterar över varför de gör på ett visst sätt eftersom de lärts in hos dem sedan barnsben. jag menar inte att det är fel att inte säga emot och försöka söka i sig själv för att ta reda på var man faktiskt står i frågan och vad man vill offra. Samhället föder upp normen och normen är att äta kött.

Sedan tror jag säkert att många köttätare skulle vilja trappa ner på det eller kanske sluta, men de vet inte hur de ska börja eftersom det är så inpräntat i vår kultur och i det sociala. Vilket är synd

Spana också in:

Slumpartad:

Det smakar gudomligt.


My dreams are her:

Smaken smaken.


Detta verkar vara fallet för många, men om detta är den ENDA anledningen så måste ni erkänna att om jag i teorin skulle göra vegetarisk mat som är godare eller lika gott som kött till en köttätare så hade dom lika väl kunnat bli vegetarianer..
Tror ni att detta är fallet eller finns det mer, kanske svagare faktorer?
JoElite:

Är det den ENDA anledningen eller finns de flera faktorer?


Tror faktiskt inte att det finns fler faktorer än "det är gott" och "jag har alltid gjort det". En god vana helt enkelt.

Det är inte direkt så att människor går och tänker att de vill äta kött för att en massa djur slaktas för det. Jag tycker själv att det är synd om djuren som föds för att bli slaktade, men mer än så tänker jag inte på det. Jag ser det mer som en sorts "naturens gång" där djur äter andra djur... trots att vi föder upp djuren vi sedan äter.

JoElite:

men om detta är den ENDA anledningen så måste ni erkänna att om jag i teorin skulle göra vegetarisk mat som är godare eller lika gott som kött till en köttätare så hade dom lika väl kunnat bli vegetarianer.


Mycket möjligt, men som jag tidigare sa så är det ju en vana också. Man vill äta kött för att det just är kött.

Personligen har jag provat på en del vegetariskt och jag tycker inte att det ens i närheten är lika gott. Jag tycker att allt vegetariskt (speciellt köttsubstitutionerna quorn och soya) blir en gnutta "torrt" i munnen, med tråkig smak. Det finns inget som går upp mot en medium stekt och saftig biff.

En annan sak som också får mig att bli "avtänd" på att bli vegetarian är alla dessa vegetarianer som stoltserar och uttrycker hur miljövänliga och ekologiska de är mot vår jord. Samtidigt har de själva en massa husdjur som de föder upp och slösar resurser på.

Många jag känner tycker likadant och jag vill helt enkelt inte bli ihopknippad med dessa påträngande "miljöhjältar".
Marmoth:

vegetarianer som stoltserar och uttrycker hur miljövänliga och ekologiska de är mot vår jord.


det är vi inte, att vara vegetarian och köpa vad som helst som inte har kött i sig skadar "jorden" lika mycket, kanske till och med mer eftersom att vi har monokulturer som förstör jorden (inte som i planeten men som i det där smutsiga )

Fast en vegetarian är kräsen med vad dom köper har väl kommit närmare 0 punkten så att säga, men absolut bäst är det att odla själv och ge mer till jorden än man tar.
(vilket är förvånansvärt enkelt)
Men baa såå du vet att det inte räcker att vara vegetarian (vilket inte vill säga att det är moraliskt korrekt att äta kött :P )

Men okej, så det är så enkelt att det är smak och vana..
Tack för kommentaren, det hjälper min syn på saken
JoElite:

Så, frågan är, beror ditt köttätande på en eller flera faktorer? + vilka?


För det första är det väldigt enkelt. När man bor hemma är det väldigt praktiskt att äta samma mat som resten av familjen, men även när jag bor själv är det mycket lättare att slänga in ett gäng köttbullar i mikron för att få hyfsat proteinrik mat på två minuter. Sedan är det väldigt smidigt att alltid kunna äta sama sak som vänner om man ska laga mat tillsammans.

För det andra är det ju gott, det går inte att sticka under stol med.

Om jag ska ha ett "moraliskt argument" också så har jag egentligen inget större problem med boskapsindustrin heller. Om alla blev vegiterianer skulle inte alla kor vara fria, lyckliga och skutta runt på en äng. Alternativet för dessa djur är ju att inte existera alls då ingen hade fött upp djuren. Djuren finns, och blir dödade, för att vi vill att de ska finnas.
Horrorshow:

. Djuren finns


Vill inte göra detta till en argument tråd, så ställer bara frågan.
Tror du att alla djur föredrar att finnas?
precis som många människor som plågas av att känna sig fångade så får icke mänskliga djur också störningar av det.
Och det finns ingenting som tyder på att människor är det ända djuret som kan känna exakt samma som vi.

Och många av oss föredrar döden över fångenskap, hell vi tar självmord för vad som helst.

Edit: Ja, svenska slakterier, även om det är fel enigt mig att döda, är mycket bättre än andra länder på det här.
Dock så är detta ett globalt problem, man kan inte säga att man inte håller med nazister om man köper lampor som e gjorda av judar x)
Har aldrig ätit kött men äter fisk och skaldjur (har dock en paus från det nu pga den moraliska aspekten och att jag är jävligt trött på döda grejer), åt det väl för att det dels smakar gott,och för att få i mig olika näringsämnen.

Funderar dock på att bli vegetarian nu istället för demivegetarian då jag tror att djur känner och tänker, och vill inte äta något man inte kan fråga om lov. Låter kanske dumt [blush]
ninna:

då jag tror att djur känner och tänker


:D Absolut, det finns ingenting som tyder på att människor under sin evolution utvecklade känslor, vilket tyder på att alla eller dom flesta känner exakt samma saker som vi, tack för ditt inlägg

Tack till alla som har sagt sina anledningar, trodde helt ärligt att det skulle vara mer komplicerat men jag e väldigt glad att NR 1 faktoren är smak, eftersom att den e så enkel att ersätta :)