Forumet - ungdomar om demokrati

ungdomar om demokrati

143 0 27
igår när jag tog en morgonkiss så fann jag denna artikel i tidningen:

För 19-åringarna Miranda, Stephanie och Emelie är demokrati viktigt, men först efter att vi talat om för dem vad det är. Till en början har de ingen aning.

– Jag vet allvarligt inte vad du talar om. Jag har aldrig hört om detta i skolan, säger Miranda.

De andra instämmer.

De är alla öppna för att sälja sin röst till en politiker som lovar dem jobb – om det inte strider för mycket mot deras värderingar.

– Det är skitsvårt att få jobb. Jag tar studenten om en vecka och har panik, säger Emelie.

Hon tror att ungdomarna som svarat att de vill ha en stark odemokratisk ledare inte vet vad de talar om eller är ointresserade.

– Klart man inte vill ha någon som bestämmer över en. Om vi hade en diktator skulle min hund säkert inte få heta Terror (som den gör).


http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-larde-oss-inget-om-demokrati


Berätta om era tankar och känslor av artikeln!

Spana också in:

Det är ett typexempel på sådant som låter så barockt att man inte reagerar eftersom man genast då man läser det utgår ifrån att det inte är på allvar. Men det är säkert mycket som förtjänar att tas på allvar som filtreras bort ur medvetandet därför att det låter så vansinnigt att man inte tar det på allvar. Kanske ett slags psykologisk försvarsmekanism?
Demokrati är en värdering som menar att majoriteten av folket ska styra och ställa i samhället. Det är inte ett dugg konstigt att dessa ungdomar inte har koll på det eftersom ett sådant samhälle inte existerar. Sen att vi kallar rådande system för demokrati är en annan sak. Att dessa människor vill sälja sin röst till politiker är väl inget unikt problem heller? Att sälja sig själv är väl vad politiker sysslar med?[confused]