Forumet - Ungdomars idelogier och motivationer bakom.

Ungdomars idelogier och motivationer bakom.

7327 2 110
Läste några artiklar för ett tag sedan om hur det verkar som att Generation Z inte vill ta efter Generation Y (Millenials), och generellt sett är mer konservativa i sina tankebanor än tidigare generation på ett bra tag.

Då dessa studier och artiklar är baserade över Storbritannien och USA främst, så blev jag nyfiken på hur det är här hemma i Sverige.

Som en kille född 2002 så faller jag definitivt in som generation Z, och mina politiska tankar är främst Libertarianska, däremot så inser jag att ett helt libertärt samhälle hade aldrig fungerat, och klassar mig därför som Libertärt-konservativ i den mening att jag vill maximera den individuella friheten, sänka skatter så långt det går, och att man får göra vad man vill, så länge man inte skadar någon annan, och framför allt säga vad man vill, och uttrycka sig på det sätt som passar en bäst.

Är bland annat emot abort, då man tar ett beslut över ett potentiellt liv och en kropp som inte är sitt eget.

Hur tänker andra ungdomar här?


http://www.dailymail.co.uk/news/article-3790614/They-don-t-like-drugs-gay-marriage-HATE-tattoos-Generation-Z-conservative-WW2.html
https://www.forbes.com/sites/ashleystahl/2017/08/11/why-democrats-should-be-losing-sleep-over-generation-z/#4a21af057878
https://www.huffingtonpost.com/entry/conservative-or-liberal-its-not-that-simple-with_us_59ea34f7e4b034105edd4e32

Vilken ideologi tycker du har sundast värderingar om hur ett land bör styras?

samt: folk som tror att kvinnor använder abort som preventivmedel. vet ni hur jävla ont det gör att göra abort? (nej, det gör ni inte, för ni är nästan alltid män som inte fattar ett smack om kvinnokroppen, men det är ändå er jävla självgivna rätt att diktera hur vi ska behandla den). det är ingenting man gör utan enorm eftertanke.

LillKrull: Meningen med hela videon är ju att peka ut vart ni feminister faller i era tankegångar.
men tyvärr föll videon platt själv med sin halmgubbe efter några få sekunder...

LillKrull: Jag håller inte med dig. Könsroller har funnits enda sen stenåldern, för att på ett så effektivt sätt som möjligt överleva och förenkla livet för alla. Det är ju ingen slump att könsroller finns kvar idag flera tusen år senare, och att kvinnor har bättre färgseende, samt att killar har bättre reaktionsförmåga i form av reflexer.
klaga då inte på könsroller om du vill ha dem..

LillKrull: Återigen, har du inget bättre att komma med än "vita cis-män"?
Tycker snarare att det är konstigt att nationalism inte är mer populärt än vad det faktiskt är.
Att älska sitt land är inte rasism.
när jag gör en poäng som du inte kan bemöta behövs inte det.
förstår att du tycker det.
ingen har påstått det.

LillKrull: Nationalister vill sitt land det bästa. Vi bryr oss inte om vem du är. Vill du ditt land det bästa så är du nationalist. Vi kanske inte har samma åsikt om hur man gör det bästa för landet alltid, men man möts ändå med respekt för sina åsikter. Värderingar är det som spelar roll, inte vem du är. Gå in på vilken Amerikansk, eller Brittisk patriotisk video som helst så kan du se att kommentarsfältet är överflödigt av folk med olika bakgrunder, och länder som alla ger sitt stöd. Helt klart inte på alla ställen, men på en stor majoritet. Kan rekommendera dig "I vow to thee my country".
vem vill inte sitt lands bästa? det är en tom floskel att repetera...

Spana också in:


time: Skärpning.
Är det texten som jag skrev inom citattecken som är orsaken till denna varning?

Detta är en genuin fråga då jag tidigare blivit tillsagd av en annan som jobbade på sidan för att ha skrivit en på ytan rasistisk mening.

Syftet denna gång var att driva med synsättet att folk som inte är rasistiska mot araber är per automatik vänster, någonting som jag för det mesta bara hör från SD:are och folk som är ännu längre på högerkanten, d.v.s. typ nynazister

Jag skrev frasen på påhittad tyska, vilket är en referens till Nazityskland (som vi alla vet var rasistisk)

Det kan enligt mig jämföras med när antifeminister beskriver sig själva som "ondskefull cis-man som hatar kvinnor" eller liknande. Syftet är att driva med motståndarens synsätt

anonym321123:
Jag håller inte med, men det är ju ni mods som styr det här stället så det är väl ni som bestämmer.

Jag kanske antar för mycket att alla vet att jag är kommunist och ogillar nationalism SD och NMR etc? Jag ska försöka tänka på det i framtiden
Det blir väldigt svårt för oss att försöka hålla reda på varje användares olika åsikter om allt utan vi bemöter anmälningar och inlägg var för sig. Det är definitivt bra att utgå från att alla inte vet att du inte har en viss åsikt om det inte framgår tydligt!