Forumet - Ungdomsmottagningen - suger eller duger ?

Ungdomsmottagningen - suger eller duger ?

1778 0 32
Vet inte om jag lägger tråden i rätt forumdel nu, annars får väl nån korrigera [party]

Nåväl - är det nån mer än jag som har haft dåliga erfarenheter av ungdomsmottagningen ?
Den erfarenheten jag har är nämligen: de vet inte ett skit. Iallafall inte där jag bor!

Vet inte hur många gånger de fejlat med att ge råd om saker och ting eller inte vetat hur dom ska hjälpa mig [tard] (nej, har inte haft några omöjliga tropiska sjukdomar!)har typ alltid fått "njaaaa"-svar när jag frågat saker.

Har ni blivit hjälpta av ungdomsmottagningen där ni bor, eller har det bara varit negativa upplevelser för er ?
Ungdomsmottagningen i min hemby är usel, aldrig öppen och när man väl är där får man vänta jättelänge även om man är ensam i kö. Dessutom är de rätt dåliga på ungdomar. De satte även in min p-stav fel.
Här jag bor nu är ungdomsmottagningen bra, förutom lång väntetid och man får vänta länge på den öppna mottagningen. Barnmorskan jag träffat några gånger är jätteduktig och trevlig, väldigt ungdomlig av sig.
malber:

De satte även in min p-stav fel.


Ouhhh hur fan är detta möjligt ? [cry] Fick du gå dit och få den ditsatt ordentligt sedan ? Måste gjort skitont!

Det jag upplever är sämst med mottagningen där jag bor är att dom hastar igenom allt varje gång. Dom stressar som fan för att få ut en därifrån, och tar sig därför inte tid att ge ordentlig hjälp. Man kommer in, pratar/gör det man ska, de kan inte hjälpa en - man skickas till nån annan jävla doktor [zzz] Så tröttsamt!

Spana också in:

älskar personalen på min ungdomsmottagning, alla är så.. mjuka på något sätt. Man har inga problem med att prata om personliga saker med dem och de är inte kritiska när man gjort "dumma saker". Har aldrig någon skämts när jag befunnit mig där och alltid fått mer än den hjälp jag behövt.
har nog mest bra erfarenheter
men hade svamp en gång och då sa barnmorskan att jag skulle köpa pevaryl-tabletter och stoppa upp
då sa jag att jag har hört från en person att det kan förstöra slemhinnorna etc och hon ba "jaha, då var det väl någon som inte var nöjd med dom då :-)" och jag ba oki..
Postlapsaria:

eftersom jag bara träffat barnmorska, sjuksköterska, doktor och kurator.


Det är väl alla som finns där? Visste ej att de hade doktorer anställda.Skitbra att det finns. Har nog alltid gått till vc ist men varit med kompisar dit och det har ju verkat bra.
Har dock inte varit där på flera år och skulle ej drömma om att boka dit där nu fastän jag ses som för ung för andra ställen, men jag brukar säga att jag inte är någon unge och då säger de nehe men och då babblar jag lite till tills jag får tid någon annanstans. Fast har inte behövt sådant iof.
Nirr:

Samma person gav mig tabletter mot PMDD med vanligast biverkning att man blir nedstämd...


Vad var det för tabletter du fick ? :O Jag har också PMDD, men på UM fick jag SKITHJÄLP ... fick söka mig vidare till karolinska i solna!

domino:

Det beror på HUR du vill ha hjälp. Psykologer etc brukar sällan ge råd utan det bryr sig mest om VARFÖR problemet uppstår,


Det var ett besvärande hälsoproblem det handlade om, och dom visste inte vad det var eller vad som orsakat det. Så jag tyckte hjälpen sög :/

enhimmelskdrog:

då sa jag att jag har hört från en person att det kan förstöra slemhinnorna etc och hon ba "jaha, då var det väl någon som inte var nöjd med dom då :-)" och jag ba oki..


Öhhhhhhhhhhhh okej [shake] det stämmer att det kan förstöra slemhinnorna faktiskt ... jag är rädd för att använda sådant, rädd för att få typ vestibulit. Tycker inte dom borde rekommendera det i första hand ... speciellt inte om du behandlat med det redan innan! Är det konstaterat att man har svamp tycker JAG att man borde få en tablett som bara dödar skiten (det finns, heter typ diflucan eller nåt)
enhimmelskdrog:

men hade svamp en gång och då sa barnmorskan att jag skulle köpa pevaryl-tabletter och stoppa upp


barnmorskor får inte skriva ut svampdödande vad jag förstått, så hon kanske bara sa så för att göra det lätt för sig

Suicidegirl:

Är det konstaterat att man har svamp tycker JAG att man borde få en tablett som bara dödar skiten (det finns, heter typ diflucan eller nåt)


vad du tycker är ju inte särskilt relevant, men vad jag förstått så tycker de flesta gynekologer att man ska skriva ut tabletter när folk har problem med svamp. det finns ett flertal olika mediciner mot svamp.

dock får man inte vestibulitet av att använda receptfria läkemdel mot svamp en enda gång.
Blivande_japan:

vad du tycker är ju inte särskilt relevant


Vadan denna dryghet ? [zzz]

Blivande_japan:

dock får man inte vestibulitet av att använda receptfria läkemdel mot svamp en enda gång.


Och du har alltså kompetens att fastställa detta ? [rolleyes]
Jag konstaterade ingenstans att man kan få det - om du läser vad jag skrev så står det "JAG ÄR RÄDD att få vestibulit" - detta pga. att jag blivit uppskrämd av allt jag läst på nätet, av folk som säger att man visst kan få det. Om det är sant eller ej överlåter jag till någon annan.
Suicidegirl:

Tycker inte dom borde rekommendera det i första hand ... speciellt inte om du behandlat med det redan innan!


det var så jag tänkte med, och jag hade behandlat med det innan. men hon tyckte jag skulle köpa det ändå

Blivande_japan:

barnmorskor får inte skriva ut svampdödande vad jag förstått, så hon kanske bara sa så för att göra det lätt för sig


aha! fast är inte säker på att det var en barnmorska, men tror det [crazy]