Forumet - Ungdomsrelationer

Ungdomsrelationer

1452 0 132
Ungdomsrelationer börjar redan när man är åtta, vänta [shake] ... okej forsätt. Man ska vara attraherad av de i ens omgivning speciellt i ens klass, hälften har man att välja på som mono-sexuell (ett nytt politiskt korrekt ord jag har uppfunnit). Det forsätter upp i åldrarna fjorton till sexton, man ska experimentera, man ska bygga sig en identitet. Om det nu vore så att man bara gjorde vad man kände för, och dessutom inte använde sina medmänniskor som ett medel, för sina ambitioner. Då hade det varit okej, att det i naivitetens förtäcken blev folk sårade och skadade i processen.

Det är ingen slump att praktiskt taget ingen relation i ungdomen håller om du kollar i ett tidsperspektiv som sträcker sig ett decennium eller så. En del väljer att inte ens göra det till något officiellt, man kallar det kk bland annat. Man talar om att man är mer ärliga då, för när ens riktiga liv börjar... känns det ju dumt att ha krånglat till det med känslor säger man. Har en del sympatier med de som har ärlighet som intention. Detta är som alla andra ungdomsrelationer problematisk.

Egentligen är inte den riktigt etiska vägen i ungdomen och egentligen hela livet ärlig polygami baserad på respekt för sina älskare? Alternativt att vara solidär tills vidare.

Håller du med?

Spana också in:

isola:

Min mormor och morfar träffades när de var i 15 års åldern
Var tlsm tills morfar dog vid 75.
Det är endast pga dem som jag tror på kärlek.


Mina morföräldrar träffades när de var fjorton, de gifte sig vid sexton. De är fortfarande gifta nu vid sextioåtta, de verkar inte kära för det.
De är fina individuellt och så, men att tänka sig att de en gång i tiden var kära och gifte sig känns nästan komiskt. [sad]
isola:

what? hänger inte med i dina uttryck och tankebanor


mono = ett tex, monoljud... monoton osv.

stereo = två tex, sterioljud... osv

monosexuell = man bli attraherad av ett kön man/kvinna

stereosexuell = två, men går ju lika bra med bisexuell då bi också betyder två.

isola:

Min mormor och morfar träffades när de var i 15 års åldern


Okej, jo jag måste ju vara ödmjuk med att det finns undantag till regeln. Men det förändrar inte min inställning till etiken bakom. Min morfar och mormor skiljde sig [rolleyes]. Dock så har inte min mor och far gjort det. [smile]

Budolicious:

Tror det mer handlar om att man ändras på tok för mycket i den åldern fortfarande.


Jo, det är också en faktor helt klart. Men det utesluter inte det andra. Sedan bör man väll inse att så är fallet också. Därav min ide om hur man ska handla etiskt.
isola:

Jo, det fattade jag.
Det jag inte fattade var varför du skulle döpa om "hetero" osv


Jo, för att normalisera något som är normalt (eller borde vara). Skilja på hetro och homo finns det ju ej någon poäng med. Vilket fall låter det mer politiskt korrekt att säga monosexuell som attraheras av tjejer / killar. osv [cool]

Jag tror start att språk ändrar folks attityd till saker. Om man tänker okej vilka är mono-sexuella här så kommer man fram till att typ alla är det. Så inser man att skillnaden är bara vad de föredrar för kön... egentligen. Ser man mer vad man har gemensamt än vad man ej har. Tex en homosexualitet.

mono-sexuell ändrar ens tänkande att man kan veta vad man är attraherad av genom att se på vad för kön den personen har tex normer. Du behöver inte hålla med mig, men därför jag använder ordet iaf.

isola:

Ja, jag blir förvånad över mig själv


Btw bor du i Uppsala?`[mad]
saturn:

Men det var ju andra tider när dina morföräldrar "fann varandra" också. Blir nog mer och mer sällan som något håller, tyvärr.


Jo, det var det ju.
Fast ändå, de träffades på en fest och han följde henne genom parken så att hon skulle slippa gå själv på natten.
Hade han struntat i det så hade hon säkert hittat något svin att bli tlsm med, och lilla Isola skulle aldrig fått vandra på denna jord.

Men ändå, de var läskigt snygga båda två.
Så det är lite "för" bra för att hända alla, kanske..
Asha:

Tror jag ej på faktiskt, det finns ingen i våran ålder som är i deras ålder om du förstår min poäng


Menar ju att när de var unga så var det inte som nu. Då byggde fler förhållande på kärlek istället för pressen att ha någon, inbillar jag mig åtminstone.
Dock tror jag att mina morföräldrar mest håller ihop fortfarande av trygghet, de vet inget annat. Men inte som om de har det svårt eller något, bara inte kärleksfullt.
Börjar förstå vad du menade med din väldigt förvirrande text nu tror jag, kan ej känna sympati för folk som utvecklar kk-förhållanden pga ärlighet dock