Forumet - unisex

unisex

3338 0 123
är så jävla dåligt, det är ju inte direkt så att de tar lite "maskulint" och lite "feminint" mode utan de bara tar killkläder och kallar det unisex. Det värsta är att hela samhället är så, jämlikhet är när kvinnorna anammar den manliga könsrollen.

så nu fick jag också vara en del av genusmaffian ett tag.

Spana också in:

ja ja, allt förknippat till traditionell manlighet är värderat högre än vad som är förknippat till traditionell kvinnlighet i vårt samhälle. nyhet.

VAD SOM ÄR JOBBIGT beträffande unisexkläder är att jag inte har någon aning om hur stora storlekarna är på det här plagget jag tänker beställa. Unisexstorlek S respektive M??? Hur stort är det??? Jag har ingen jävla aning.
Ögon i en plåthink:

Jag har stött på unisexstorlekar som varit både närapå lika små som damstorlekar, unisexstorlekar som varit mellanting mellan dam- och herrstorlekar, samt sådana som varit typ som herrstorlekar. Vet inte vad som är unisexstorleksnormen, dock.


hur fan ska en veta då, jävla skit.

står inte måtten?

äh vem orkar ens mäta.
Ögon i en plåthink:

Nä!

Men jag tänker anta att de här storlekarna nog är lite lite större än damstorlekar, åtminstone.


tror att det brukar vara så. vad är det du ska beställa, om jag får fråga?

stötte på samma problem nyligen, skulle ordna arbetskläder och affärsbiträdet undrade om jag hade storlek 42 i byxor, för det var nämligen den minsta som fanns. förstår inte riktigt varför de anser att kläder i herrstorlek skulle passa alla, för de passar fan inte mig.
Tickstart:

ja asså, men, män passar ju inte i kvinnokläder (asså fysiskt får ej plats typ) men tjejer får allti plats i manskläder, har du tänkt på de va!


Vad med stora klänningar, stora kjolar, stora toppar...stora.. saker i rosa..
Image

Det här är ju snyggt :D

Har för övrigt sätt två olika arabiska män på stan med lång svart kjol, ena med läderjacka och platåskor till mycket fint!
Dan_the_ironman:

det är ju inte direkt så att de tar lite "maskulint" och lite "feminint" mode utan de bara tar killkläder och kallar det unisex. Det värsta är att hela samhället är så, jämlikhet är när kvinnorna anammar den manliga könsrollen.


Egentligen är det "manliga" det som är det naturliga och bekväma för alla och som män monopoliserat eftersom de utformade samhället.

Att man väljer bort det feminina kan ju hänga samman med att kvinnor alltid fått det sämsta tilldelat och nu vill alla ha det bra.

Det stämmer inte alltid, men till en stor del tror jag det.

Tänk bara på hur det är med byxor. Det var inte män som började bära kjol utan kvinnor som började bära byxor, och det var nog inte bara för att det manliga hade högre status, utan för att byxor är mer bekväma.

Tickstart:

ja asså, men, män passar ju inte i kvinnokläder (asså fysiskt får ej plats typ) men tjejer får allti plats i manskläder, har du tänkt på de va!


Man kan jöra dem i större stolek!

Tänk på att det är väldigt konstigt att det är kvinnor som ska ha kjol och inte män - anatomiskt sett vore det mycket mer logiskt för män att ha kjol och kvinnor byxor. [y]

Tänk på det Tickstart[blush]
mynona:

Det var inte män som började bära kjol, och det var nog inte bara för att det manliga hade högre status utan för att byxor är mer bekväma.


håller inte med, i kjol har du större rörlighetsförmåga. män använde kjol för längesedan, har jag hört. kjol är snyggt.