Aviseringar
Rensa alla

Universitets inriktning där man bygger datorer


Ämnesstartare

Om man vill fördjupa sig i att bygga datorer (eller mer grejer som robotar osv), vilken inriktning i universitetet ska man ta då?
Jag kollade på informationsteknik och datateknik men det verkar som att de håller inte alls på med datorernas byggnad där. 
Jag har byggd en dator en gång redan. Verkar inte som en stor rocket science. Men vet inte om jag skulle kunna göra det där igen (och hemma kan jag inte prova av olika anledningar)


   
Citera
LadyE

Om du menar sätta ihop komponenter för att få en fungerande dator så behöver du ingen utbildning, men det finns inte heller något jobb inom det. Om du däremot vill jobba med att skapa robotar så skulle jag tänka mig att civilingenjör inom teknik, som exempelvis elektroteknik. Informationsteknik och datateknik eller datavetenskap sysslar nästan uteslutande med algoritmer och programmering, och gör saker som att designa datorsystem som används av allt och alla. Om du vill utveckla datorkomponenter så är det antingen programmering eller ingenjörsutbildningar som krävs, ingenjörsdelen för att skapa den fysiska produkten och programmeringen för att exempelvis processorer innehåller kod som gör att de ska fungera.


   
SvaraCitera